29 / 04 / 2024

Yaşam endeksine göre en mutlu il Sinop oldu

Yaşam endeksine göre en mutlu il Sinop oldu

Yaşam endeksinde Isparta ilk sırada yer aldı. Gelir ve servette İstanbul birinciyken, yaşamından en memnun il Sinop oldu. İlk defa yayımlanan illerde yaşam endeksiyle bireylerin ve hane halklarının yaşam koşulları ortaya koyuldu.

Big Mac endeksine göre TL'nin dolar karşısında değeri ne kadar olmalı?

The Economist dergisi tarafından yayımlanan ve ismini de ünlü hamburger Big Mac’ten alan Big Mac endeksine göre 2024 yılının Ocak ayında Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değeri olması gerekenden yüzde 14,83 daha az...

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

İstanbul'dan 'Daha iyi konut ve yaşam' için göç katlandı! 5 senede 2,2 milyon kişi megakentten göç etti! 

Resmi verilere göre son 5 senede 2,2 milyon kişi İstanbul’dan diğer kentlere göç etti. En büyük göç nedenlerinden biri de “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. İşte ayrıntılar...

Park Yaşam Bornova güncel fiyat listesi!

Park Yaşam Bornova güncel fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Park Yaşam Bornova güncel fiyat listesi ve proje detayları...

2019’da ABD’de en çok Y kuşağı ev alacak!

Millennial jenerasyonu, diğer adıyla Y kuşağı, yaşam şekilleriyle piyasaları da yönlendiriyor. Peki Y kuşağının, bu yaşam şekline göre ev tercihleri nasıl oluyor?

Gördes Sosyal Yaşam Merkezi görücüye çıktı!

Gördes Belediyesi mevcut Anadolu Otel’in yerine inşa edilmesi planlanan ‘Gördes Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’ projesini görücüye çıkardı.

Ataşehir Park Yaşam 2017 güncel fiyat listesi!

Ataşehir Park Yaşam 2017 güncel fiyat listesi 298 bin TL'den başlıyor. 1+1'den 3+2'ye kadar konut seçenekleri sunulan projede konutların yanı sıra villalar da yer alıyor...

Sakarya Engelsiz Yaşam Merkezi gün sayıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sona gelindi.

İstanbul yaşam endeksi sıralamasında Türkiye genelinde 5'nci!

Nüfus yoğunluğu itibarıyla dünyadaki 172 ülkeden büyük olan İstanbul, yaşam endeksine göre Türkiye genelinde 5'inci sırada kendisine yer bulabildi.

Yaşam endeksine göre en mutlu il Sinop oldu!

Yaşam endeksinde Isparta ilk sırada yer aldı. Gelir ve servette İstanbul birinciyken, yaşamından en memnun il Sinop oldu. İlk defa yayımlanan illerde yaşam endeksiyle bireylerin ve hane halklarının yaşam koşulları ortaya koyuldu.

Esenyurt Gül Park Yaşam ulaşım!

Esenyurt Gül Park Yaşam ulaşım bilgilerine göre proje; Esenyurt, Güzelyurt Mahallesi, Orhan Gazi Caddesi'nde hayata geçiriliyor. Banka kredisiyle ödeme yapılabilen projede satışlar devam ediyor.

Gülpark Yaşam nerede?

Gülpark Yaşam projesi Gül Yapı tarafından İstanbul Avrupa Yakası ‘nda hayata geçiliyor. Proje 35 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa ediliyor. Peki Gülpark Yaşam nerede?

Yaşam endeksine göre en mutlu il Sinop oldu Haberi

Yaşam endeksine göre en mutlu il Sinop oldu

Araştırmadan çok ilginç sonuçlar çıktı. Yaşam endeksinde Isparta, eğitim endeksinde Tunceli, çalışma hayatı endeksinde Zonguldak, gelir ve servet endeksinde ise İstanbul ilk sırada yer aldı. Konut endeksinde en yüksek değeri 0,9369 ile Sakarya aldı. Çalışma hayatında Zonguldak ilk sırada yer aldı.  

eğitimde tunceli


Gelir ve servet boyutunda en yüksek endeks değeri 0,8788'le İstanbul'da görüldü. Sağlık boyutu endeksinde en yüksek değeri 0,8408'le Isparta aldı. Eğitim endeksinde ilk sıraya 0,7468 değeriyle Tunceli yerleşti. İnsanların ihtiyaç ve isteklerinin karşılanmasından doğan tatmin düzeyini ifade eden yaşam memnuniyetinde en yüksek endekste ilk sırayı Sinop alırken, son sırada Tunceli bulundu. 


En güvenli il Artvin 


Güvenlik boyutu endeksinde ilk sırada Artvin bulunurken, son sıraya Muğla yerleşti. Sivil katılımda en yüksek endeks değerini Sakarya aldı. Altyapı hizmetlerine erişilebilme kapasitesi ve...