09 / 08 / 2024

yaşlılara evde beyanname

yaşlılara evde beyanname

Maliye Bakanlığı, kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlülerin vergi beyannamelerini evlerinde alıyor. Memurlar, bu hizmet karşılığında herhangi bir ücret talep etmiyor.

65 yaş üstü vatandaşlara zamlı maaş müjdesi! Zamlı yaşlılık aylığı kaç TL oldu? Şubat'ta yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerine yapılan zamları açıkladı. Peki 2024 yeni yaşlılık maaşı kaç TL oldu? 65 yaş aylığına ne kadar zam yapıldı? 

Devletten yaşlılara müjde! Artık huzurevi ve evde bakım masraflarında devlet yardımı alınabilecek

Türkiye, son yıllarda doğurganlık oranlarının düşüşü ve yaşlı nüfusun artışıyla dikkat çekiyor. Devlet, vatandaşlarının yaşlılık dönemindeki bakım gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan 'yaşlı bakım sigortası' uygulamasını başlatma kararı aldı. Bunun nedeni ise yaşlı bakım masraflarının artmasıdır.

Yaşlı bakım sigortası geliyor! Bakan Işıkhan'dan yaşlılara son dakika müjdesi! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaşlı bakım sigortası müjdesini verdi. Söz konusu sigorta ile ilgili aylarca çalıştıklarını söyleyen Bakan Işıktan, çok önemli bir hizmet olacağının altını çizdi. İşte ayrıntılar..

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücreti alanlar dikkat! 5 bin 97 TL ödenecek. Acil bakın

Yaşlı, engelli ve evde bakım ücretli alan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber geldi. Bu imkanlardan faydalanan vatandaşlar baksın.

Müjdeli haber geldi! Evde bakım, engelli ve yaşlı aylığına dev zam! İşte yeni rakamlar

Memur maaşlarının 2024 yılı zam oranları belirlendi. Hakem heyetinin son kararına göre zam oranları 2024 yılı için 15+10, 2025 için yüzde 6+5 olarak kararlaştırıldı. Buna göre Evde bakım, engelli ve yaşlı aylığının da bu oranlara göre artırılması bekleniyor. Peki evde bakım parası kaç lira olacak? E

Dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu? Son dakika maaşlara hemen bakın!

Temmuz ayı memur maaş katsayısında uygulanan yeni düzenlemenin ardından sosyal hizmet modelleri çerçevesindeki pek çok kalemde de artış yaşandı. Peki dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu?

Müjde! Yaşlılık ve engelli maaşı alan vatandaşlara erken ödeme!

Yaklaşık 1.4 milyon yaşlı ve engelli vatandaşımız, Temmuz ayı ödemeleri için sevindirici bir haberle karşılaştı. Toplamda 2.7 milyar lira tutarındaki ödemeler, normalden önce dün itibariyle hesaplara yatırıldı.

Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına da Temmuz zammı var mı? Kime kaç lira yatıyor? Son dakika rakamlar!

Temmuz ayında pek çok maaş artacak. Peki Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına da Temmuz zammı var mı? İşte merak edilen rakamlar...

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına son dakika müjdesi geldi! Hem maaş artacak, hem sigorta yapılacak!

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına son dakika müjdesi geldi... Hem maaş artacak, hem sigorta yapılacak...

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı ne kadar olacak? Hangi maaşa kaç lira zam yapılacak? 

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımına gelecek zamlar merakla araştırılıyor. Peki yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımına yeni zam gelecek mi? Hangi maaşa kaç lira zam gelir? 

Sosyal destek alanlar dikkat! 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına zam var mı? Hangi destek kaç lira? 

Hükümet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen sosyal destekler son zamanlarda sık sık araştırılıyor. Peki 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşına yeni zam geldi mi? Hangi destek kaç lira? 

Yaşlılık aylığı, evde bakım yardımı, engelli maaşı kaç lira yatacak? Sosyal destek ödemelerine zam var mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından maaşlara yeniden zam yapılacağının açıklanmasından sonra sosyal destek ödemeleri merak konusu oldu. Peki yaşlılık aylığı, evde bakım yardımı, engelli maaşı kaç lira yatacak? Sosyal destek ödemelerine zam var mı?

Evde bakım desteği alan engelli ve yaşlı yakınlarına resmen sigorta müjdesi geldi! AK Partili o isim tek tek açıkladı! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada yaşlı ve engelli yakınının bakımını üstlenen kişilerin çalışma hayatı sürecine dahil olamadığını kaydederek, bu kişilere devletin kısmi sigorta imkanı sağlayacağını dile getirdi.

yaşlılara evde beyanname Haberi

yaşlılara evde beyanname

Maliye Bakanlığı, Gayrimenkul Sermaye İradı (kira) geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlülerin vergi beyannamelerini evlerinde alıyor. Telefonla durumunu vergi dairesine veya iletişim merkezine bildirenlerin evine giden memurlar, mükelleflerin önceden hazırlanmış kira beyannamesinin doldurulmasına yardımcı oluyor.


Son yıllarda kira gelirini beyan etmeyen veya eksik gösterenlere mektup gönderen Maliye Bakanlığı, yaşlı ve özürlüleri de unutmadı. Bakanlık, sadece kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlü ve hastalığı sebebiyle vergi dairesine gelemeyenlerin beyanlarını evlerinde alıyor. Bu kişilerin hizmetten faydalanabilmesi için bağlı oldukları vergi dairesini veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Vergi İletişim Merkezi'ni (444 0 189) aramaları gerekiyor. Vergi dairesini veya iletişim merkezini arayanların evine giden memurlar, beyannamelerin doldurulması konusunda yardımcı oluyor. Çay kahve içip mükellefle sohbet eden memurlar, bu...