04 / 05 / 2024

yatay şehirleşme nedir

yatay şehirleşme nedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacağını söyledi.

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücretle ilgili yeni gelişme nedir? Gözler bu toplantıda!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs'ta sürprizleri olacağını duyurmuştu. Bilgin'in bu açıklamaları arasında asgari ücrete zam olup olmadığı yarınki toplantıda belli olacak.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

2020'de deprem ve sellerde 37 bin 549 bina hasar gördü!

Her yıl yaşanan deprem ve sel felaketlerinde şehirleşme ile yapı tasarım, üretim ve denetim süreçlerinde yaşanan sorunlar sebebiyle yüz binlerce insanın yaşadığı on binlerce bina hasar görüyor. 2020'de yaşanan deprem ve sel gibi afetlerde toplam 37 bin 549 bina hasar gördü.

Kepez Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imarla ilgili sorunlarının çözülmesiyle şehirleşme süreci tamamlanan Düdenbaşı Mahallesi'nin, gecekondu yıllarında yapılan Konyalılar Camii yeniden inşa ediliyor.

Antalya Zeytinköy’de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Zeytinköy bölgesinde şehirleşme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa Osmangazi'de 11 yılda 1.465 bina yıkıldı!

Türkiye’yi yasa boğan 17 Ağustos 1999 depremin unutulmaması ve tekrar aynı acıların yaşanmaması için 2009'da yeni bir şehirleşme hamlesine öncülük eden Osmangazi Belediyesi, 11 yılda yarım milyona yaklaşan insanın yaşamına dokunan büyük bir değişim, gelişim ve dönüşüme imza attı.

Asis Elektronik, küçük yerleşimleri akıllı hale getiriyor! 

Asis Elektronik,'in şirket politikasının odak noktasında şehir teknolojilerine yönelik Ar-Ge çalışmaları yer alıyor. Asis CT, Türkiye’de ve dünyada akıllı şehirleşme alanında söz sahibi oyun kuruculardan biri olmayı hedefliyor...

Konutta 2020 programı!

Konut piyasası 2020 yılına hareketli giriyor. Vergisel teşvikler gibi yenilikler gündemdeyken, geçtiğimiz günlerde açıklanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da dar gelirlinin konuta ulaşımı, stoklar, kentsel dönüşüm, şehirleşme için yeni önlemler planlanıyor.

Kocaeli'de hızlı sanayileşme ile çarpık kentleşme sorunu!

Kartepe Zirvesi'nde "Küreselleşme ve Şehirleşme" oturumunda konuşan Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nin Türkiye'nin en büyük ikinci sanayi kenti olduğunun bilgisini verirken,sanayileşmeye bağlı göçün çarpık kentleşmeye yol açtığını söyledi...

yatay şehirleşme nedir Haberi

yatay şehirleşme nedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'den istifa edip AK Parti'ye geçen Tamer Akkal'a rozet taktı. Erdoğan rozet töreninin ardından AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

''Yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları''

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti'nin seçim manifestosuyla ilgili konuşan Erdoğan, Şehir planları uzun vadeli hazırlanacak. Birilerinin siparişi üzerine değil adaletli şekilde hazırlanacak. Altyapı ve ulaşım sorunları tüm şehirlerimizde kökten çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine göre gönüllülük esasına göre yapılacak. Şu anda büyükşehirlerimizi devasa ihtiyaçlarının olduğunu açık, net gördük. İzmir’de Karabağlar için çok güzel bir yer diyebilir miyiz. Orada bir kentsel dönüşüme ihtiyaç yok mu? Bugüne kadar gelenler buna çanak tuttular.

Yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak. 50 kat binalarda yaşayanların birbirinden haberi var mı?...