19 / 05 / 2024

yatırım kararı yetkisi

yatırım kararı yetkisi

Havaalanı, enerji santrali, otoyol ve liman gibi dev yatırımların karar yetkisi 5 bakandan oluşacak kurula devredilmek isteniyor. İstanbul’a yapılması planlanan üçüncü havalimanıyla ilişkilendirilen teklif, hukukçulara göre ÇED davalarını etkilemeyecek.

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından açıklanan kredi kararı gündeme bomba gibi düştü. Uzmanlar, yeni kararın konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağı, fiyatları düşüreceği görüşünde bulunuyor.

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş: En akıllı yatırım aracı şu an ne altın ne de dolar!

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararı sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmaları değerlendiren ünlü ekonomi uzmanı İslam Memiş, altın ve doların yerine euroya yönelik yatırım önerisinde bulundu.

Altın değil, dolar hiç değil... İslam Memiş asıl buna yatırım yapın dedi! Yer yerinden oynadı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası faiz kararını açıkladıktan sonra yatırımcılara açıklamalarda bulunarak asıl yatırım yapılması gereken yatırım aracını açıkladı.Altın değil, dolar hiç değil...

Erdemir'den 550 milyon dolarlık yatırım kararı

Erdemir yapacağı pelet yatırımı ile önemli hammadde kaynaklarından birinde, kendine yeterlilik oranını yükseltecek ve yıllık karını 200-250 milyon dolar civarında artıracak.

Yatırımını gümüşe yapanlar ayağınızı yerden kesecek haber şimdi geldi... Kıyamet kopacak, hazır olun

Gümüş fiyatları bu yılın ocak ayından itibaren sert düşüşler yaşadı. Fed'in faiz kararından sonra altın fiyatları düşerken gümüşte beklemedik bir yükseliş meydana geldi. Yatırımını gümüşe yapanlar için ayağınızı yerden kesecek güzel haber ise uzmanlardan geldi. Gümüşte kıyamet kopacak....

Akdeniz Yatırım Holding Tarsan'ın yüzde 80'ini satın alacak

12 yıldan bu yana borsada işlem gören ve özel güvenlik sektörüyle başladığı faaliyetlerini 25 yılda fiziki satın almalar yaparak çeşitlendiren Akdeniz Yatırım Holding, yeni bir satın alma kararı daha aldı.

Dolar fırladı, gümüş çakıldı! Gümüşe yatırım yapanlar dikkat! Bu rakamları görenler şaşkına döndü

Merkez Bankası faiz karaları hafta içi açıklandı. Kararın açıklanmasından sonra dolar/TL yükselişe geçerken altın ve gümüş fiyatları düşmeye başladı. Doların güçlenmesi ile emtia fiyatları üzerindeki baskı arttı. Dolar fırladı, gümüş ise çakıldı. Gümüşe yatırım yapanlar dikkat. Gümüş fiyatlarını gör

Eşarj istasyon sayısını 495’e çıkarmak için yatırım yapma kararı aldı

Enerjisa Enerji’nin 2018 yılında sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir gelecek hedefiyle yüzde 94 oranında çoğunluk hisselerine sahip olduğu Eşarj, istasyon ağına yaklaşık 300 milyon TL’lik yatırım yapacak.

Global Yatırım Holding'in Karaköy'deki binası otel oluyor!

Yük taşımacılığı sektöründen çıkma kararı alan Global Yatırım Holding Başkanı Mehmet Kutman, Karaköy'deki holding binasının otel yapılacağını belirterek, yatırımla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

2022 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 31720 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Gayrimenkul ile girişim sermayesi yatırım fonları için teşvik!

Cumhurbaşkanı Kararı ile iki seneden çok elde tutulan girişim sermayesi yatırım fonu ve gayrimenkul yatırımdan elde edilecek gelirler üzerinden kalıcı olarak yüzde 0 tevkifat uygulanacak.

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde yatırımı olanlar dikkat!

Faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt sahibi olmaya imkan sunan tasarruf finansman şirketlerinin 21'i hakkında tasfiye kararı alındı. Peki, söz konusu şirketlerde yatırımı bulunanlar ne yapacak?

yatırım kararı yetkisi Haberi

yatırım kararı yetkisi

Cuma sabaha karşı AKP’li vekiller tarafından TBMM gündemine sunulan torba teklifle, 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu’ndaki bazı maddelerin değiştirilmesi de önerildi. Önerilen değişiklikler arasında jeotermal ruhsatlar ile maden ruhsatlarının çakışmasında halinde ülke ekonomisi ve kamu yararı doğrultusunda karar verme yetkisinin 5 bakandan oluşan kurula verilmesi ve aralarında havaalanı, liman, baraj, enerji santrali, otoyol gibi dev projeleri engelleyen jeotermal kaynaklar olması halinde karar için kurula danışılması da var. İstanbul’a yapılması planlanan üçüncü havaalanı projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’nun yürütmesinin durdurulmasına yol açan davayı açan Avukat Alp Tekin Ocak, BirGün’e yaptığı açıklamada, teklifin yasalaşmasının havaalanı ÇED davasına etki etmeyeceğini vurguladı. Çevre Mühendisleri Odası’ndansa kamu yararı gerekçe gösterilerek kârlı dev projeler için bakanlardan oluşan kurula yetki verilmesi...