02 / 05 / 2024

yatırım planı 2017

yatırım planı 2017

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'de doğrudan yatırımların önünün açıldığını belirtti. Ermut, 2016 yılında 12,3 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım çektiğini, 2017'de ise 15 milyar dolara ulaşma hedefi olduğunu söyledi.

Yatırımcılar siyasi gündemle ekonomiyi ayırt ediyor!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yatırım planlarını anlattı. Siyasi risklerin yatırımcıları etkilemediğini belirten Ermut, ''Japon yatırımcılara, Japon yatırımcıları götürüyoruz'' dedi.

TSMC, Tayvan'daki yeni yatırım planını açıkladı!

Dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC, CNBC'ye yaptığı açıklamada, Tayvan'daki gelişmiş bir çip paketleme tesisine 2,9 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Herkes şapkasını önüne alıp yatırım planı yapmalı!

Hürriyet yazarlarından Elir Ergu, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile röportaj gerçekleştirdi. Hamdi Akın, yeni gündemi ve yatırımları değerlendirdi ve “Yatırım ortamı giderek iyileşecek." dedi...

'Trump'ın damadının emlak şirketi yatırım aldı' iddiası!

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in kurucusu olduğu ve hala hissesinin bulunduğu emlak şirketinin, 2017 yılından bu yana yabancı yatırımcılardan 90 milyon dolar yatırım aldığı iddia edildi.

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye 3 milyar dolarlık yatırım planı!

Damsco Group Yönetim Kurulu Başkanı Mühenned El Masri, "Yatırımcılar, Türkiye'de 3 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor" diye konuştu.

Yıldırım'da imar planı devrimi!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde uzun vadeli geleceğe yönelik yatırım planı hazırlandı. Bölgede, 3/1 lik imar düzeni 4 yılda tamamlandı.

Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri töreni gerçekleştirildi!

Türkiye İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri 2017 sahiplerini buldu. İnşaat sektörünün en önemli uluslararası organizasyonu Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Akiş GYO 2017 Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri ödülünü aldı!

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri’nde ‘Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Gayrimenkul Yatırım Artışı Lideri-2017’ ödülü, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın oldu.

Limak Yatırım halka arz edilecek!

Limak Holding'e bağlı Limak Yatırım, hisse senedi piyasalarındaki düşüş sonrası 2011'de askıya aldığı halka arz planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Özak GYO yatırımcı sunumu 2017!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yıl sonu finansal sonuçlarına ilişkin olarak hazırlanan özet bilgileri ve geleceğe yönelik beklentilerini içeren yatırımcı sunumunu yayınladı. 

Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul 2017 faaliyet raporu!

Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul 1 Ocak 2017 - 31 Aralık 2017 döneminine ait faaliyet raporu, finansal tablo ve sorumluluk beyanını yayınladı.

Torunlar GYO'dan 1.3 milyarlık yatırım hedefi!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılını 6.4 milyar TL net aktif değer ve 10.3 milyar TL portföy büyüklüğü ile kapattı.

yatırım planı 2017 Haberi

yatırım planı 2017

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, özellikle 2002 sonrasındaki siyasi istikrarla doğrudan yatırımların önünü açtığını ifade etti.


Ülkeye 2002'ye kadar toplamda 15 milyar dolar yatırım gelmişken, 2002 sonrasında neredeyse yılda ortalama 15 milyar dolarla bugüne kadar 180 milyar dolar rakamına ulaşıldığını anlatan Ermut, bu konuda çok ciddi bir değişim yaşandığını ancak potansiyelin daha fazla olduğuna inandıklarını dile getirdi.


Ermut, Türkiye'nin dünyadaki global yatırımların yüzde 1'ini çekebildiğini, bu oranın yüzde 1,5-2'lere çıkabileceğini düşündüklerini belirterek, özellikle bölgesel anlamda bazı sıkıntıların olduğunu, çevre ülkelerdeki gelişmelerin Türkiye'ye gelen yatırımları etkilediğini ifade etti. Buna rağmen Türkiye'ye ilginin devam ettiğini vurgulayan Ermut, şunları söyledi:


"Türkiye, halen yatırımların önemli bir kısmını Avrupa'dan ve batı ülkelerinden çekiyor. Bunların etkilendiği krizler, Türkiye'nin çektiği yatırımı etkiliyor....