26 / 07 / 2024

Yatırımlarla ilgili düzenlemeler

Yatırımlarla ilgili düzenlemeler

Dünya ekonomilerinde yaşanan durgunluğun yanı sıra, içerideki atmosferin gerdiği piyasaları canlandırmak adına hükümetin özellikle son aylara yığdığı düzenlemelerin çoğu TBMM’den geçti. Bu düzenlemeler şimdi ise uygulanmak için ikincil mevzuat bekliyor.

Gayrimenkul Yatırım Fonları düzenlemesi sektöre can suyu olacak!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan Çekici yaptığı açıklamada Gayrimenkul Yatırım Fonları düzenlemesinin sektöre can suyu olacağını söyledi.

UİB açıkladı! Çin'de gayrimenkul yatırımlarında düşüş sürüyor...

Çin ekonomisi, nisanda üretimdeki yükselişe oranla tüketimde ve yatırımlarda soğuma belirtileri yaşarken, gayrimenkul yatırımlarındaki düşüş ekonomi üzerindeki baskıyı artırmayı da sürdürüyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Sabit taksitle sosyal konut üreten tek kurum olduk!

Hayata geçirdikleri yatırımlarla ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden sık sık paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada sabit taksitle konut üreten tek kurum olduklarını söyledi.

Hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi artırdı!

Tiny house’lar, arsa sahipleri, turizmciler için hem ekonomik hem doğa dostu yatırım alternatifleri sağlıyor. Son dönemde hızlı yatırım geri dönüşü gibi avantajlar tiny house’lara ilgiyi arttırıyor.

Al Gazi Gayrimenkul Yatırım Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Al Gazi Gayrimenkul Yatırım Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adıb Ghazı tarafından kuruldu.

Fenercioğlu İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor!

Alanya ve Antalya’da yaptığı inşaatlarla kısa sürede hızla büyüyen ve ardından Bodrum, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Fenercioğlu A.Ş. şimdi de İspanya’ya yapacağı yatırım ile dünyaya açılıyor. 

Dolara yatırım yapmayı düşünen bile varsa hemen buraya bakmalı! Seçimden sonra öyle bir rakam gelecek ki!

Son iki yılda yaşanan ekonomik kriz, dolar kurunun tarihi rekor seviyelere ulaşmasına yol açtı. Dolara endeksli birçok ürün ve hizmette önemli ölçüde zam gerçekleşti. Birikimleri olan ve döviz yatırımı yapmayı düşünenler için 'ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi' sonrasında doların büyük bir sıçrama

Bilgem Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilgem Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Darıush Sobh Rakhshankhah tarafından kuruldu.

Thunder Emlak Yatırım Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Thunder Emlak Yatırım Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Tuncay Şimşek tarafından kuruldu.

Thunder Emlak Yatırım Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Thunder Emlak Yatırım Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Tuncay Şimşek tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eren yaptığı açıklamada inşaat sektörünün yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldığını söyledi.

Gayrimenkul firmaları rotayı Ege’ye çevirdi! Milyarlık yatırımlarla binlerce konut geliyor!

Gayrimenkul firmaları radarına Bodrum, Çeşme ve Urla’yı aldı. Onlarca firma Ege Bölgesi'nde milyarlık yatırımlarla binlerce konut inşa edecek.

Morena İnşaat Yatırım Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Morena İnşaat Yatırım Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Mukaddes Kalaycı ve Veysel Kalaycı ortaklığında kuruldu. 

Yatırımlarla ilgili düzenlemeler Haberi

Yatırımlarla ilgili düzenlemeler

Projeli yatırımlara vergi avantajı dahil süper teşvikler, ihracatçıya yeşil pasaport, damga vergisinde sadeleştirme, vergi barışı, varlık barışı, ticari araçlara ÖTV muafiyeti yanı sıra, çekte hapis cezasını yeniden getiren düzenlemelerin tamamı TBMM’de kabul edildi. İçinde teşviklerin yer aldığı torba yasa da bugünlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanacak. Toplumun tamamını ilgilendiren bu düzenlemelerden önemli bir kısmı her ne kadar kabul edilmiş olsa da uygulama için ya Bakanlar Kurulu kararı ya da yönetmeli, tebliğ gibi ikincil mevzuata ihtiyaç duyuyor.


Yaklaşık 170 milyar liralık kamu alacağının yeniden yapılandırılmasının beklendiği vergi barışına ilişkin başvurular ise başladı. Bu kapsamda indirimli ödemede bulunmak isteyen mükelleflerin başvurularını 31 Ekim 2016’ya kadar yapmaları gerekiyor. Buna ilişkin genel tebliğ ise 23 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlandı.


Teşvik...