31 / 07 / 2024

Yavaşçalar inşaat sektörü

Yavaşçalar inşaat sektörü

Balıkesir’den çıkan bir Anadolu kaplanı olan Yavaşçalar A.Ş. Anadolu insanının girişim ruhu, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve cesareti ile 40 yılını geride bıraktı.

İnşaat sektörü yavaşladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından yayımlanan ve sektör tarafından da merakla beklenen 2024 Mayıs Raporu'na göre inşaat sektörünün geçen yıla göre yavaşladığı belirtildi.

İnşaat sektörü 2024'ten umutsuz: Yavaşlama trendi devam edecek!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2024 yılından da umutsuz. Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yavaşlama trendinin devam edeceğini söyledi.

Birleşik Krallık'ta inşaat sektörü aktivitesi Ağustos'ta hız kesti!

Birleşik Krallık'ta, artan faiz oranları ve ekonomideki yavaşlama nedeniyle ağustosta inşaat sektörü aktivitesinin Ağustos ayında hız kestiği belirtildi.

İnşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi! 

“Hazır Beton Endeksi” 2022 Eylül Ayı Raporu yayımlandı. Raporda yer alan verilere göre; inşaat sektörü son çeyreğe yavaşlayarak girdi. İşte raporda yer verilen o açıklamalar...

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eren yaptığı açıklamada inşaat sektörünün yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldığını söyledi.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Çin'de inşaat sektörü değer kaybetti!

Çin'de inşaat sektörü hisselerinin merkez bankasının Evergrande ile ilgili açıklamalarına karşın eksiye düştü. Çin’in inşaat sektörü yavaşlama sebebiyle değer kaybı yaşadı.

İnşaat sektöründe küçülme dipten dönmeye başladı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Kasım 2019 Sektör Raporu’na göre, beş çeyrektir üst üste küçülen inşaat sektöründe küçülme hızı son çeyrekte yavaşladı...

Çin'de inşaat sektörü yavaşladı!

Temmer Marble Yönetim Kurulu Başkanı, Çin'de mermer ihracatının düşmesinin inşaat sektörünün yavaşlamasından kaynaklandığını kaydetti.

İnşaat sektöründe beklentiler düşüyor mu?

Geçen yıl inşaat sektöründeki yüzde 7.2’lik büyüme bu yıl beklentiyi düşürdü. Sektördeki yavaşlama arttı, büyüme yüzde 5’e indi. İşte Habertürk Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'ın sektörle ilgili o yazısı...

İnşaat sektörü yavaşlıyor mu?

Yeni Asır Gazetesi yazarı Cahit Sönmez bugünkü yazısında son zamanlarda yaşanan ekonomik ve siyasal olayların inşaat sektörünü nasıl etkilediğini ele aldı. İşte o haber...

İngiltere’de inşaat sektörü satınalma yöneticileri endeksi geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) mayıs ayında 51,2 seviyesine geriledi. Markit/CIPS tarafından açıklanan verilere göre konut sektöründe inşaat aktivitesi Mayıs'ta yavaşladı.

Yavaşçalar inşaat sektörü Haberi

Yavaşçalar inşaat sektörü

Bir aile şirketi olarak başlayan yolculuk bugün 3.jenerasyonun işbaşında olduğu ve 550 çalışanı ile büyük bir aileye dönüştü.


Patlayıcı madde üretimi ile sektöre adım atan Yavaşçalar, Balıkesir’de 1981 yılında patlayıcı madde depoları kurduktan sonra, 1995 yılı sonunda Balıkesir’de 570  dönümlük arazisinde sivil amaçlı patlayıcı madde üretimine geçti.


Sivil patlayıcı üretimi sektöründe yüzde 100 Türk Sermayeli bir marka olarak gücüne güç katıp hizmet çeşitliliği yaratarak bugünlere ulaşan Yavaşçalar, Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilen Tesis Güvenlik ve NATO Tesis Güvenlik Belgeleri hafif silah mühimmatı, av ve spor fişekleri, kapsüle duyarsız emülsiyon patlayıcılar, kapsüle duyarlı emülsiyon patlayıcılar, anfo, ses tabanca mermisi, boş kovan, saçma, kapsül montajı, plastik enjeksiyon ve 9x19mm Parabellum Mermi üretimi yapıyor.



İhracat talebi olan ürünler için üretim izni beklediklerini söyleyen Yavaşçalar Yönetim...