23 / 05 / 2024

yayla sorunu

yayla sorunu

Orman ve Su İşleri Bakanlığının yaptığı düzenleme ile devlet ormanlarında 2011 yılından önce yapılmış her türlü bina ve tesis, kullanıcılarına rayiç bedel üzerinden kiraya verilecek...

Sultangazi Yayla Mahallesi'nde imar sorunu çözüldü!

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Harita Müdürlüğü, Sultangazi Yayla Mahallesi’ndeki imar sorununu çözdü. Tapular vatandaşlara teslim edildi...

Yayla evleri de imar barışı kapsamında!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, yaylacıların en büyük sorunu haline gelen yayla evlerinin yıkımı, uygulanan cezai işlemler ve yayla evlerine elektrik bağlatamamak gibi problemlerin çözüleceğini müjdeledi.

Aksaray'daki mera sorunu çözülüyor!

Aksaray’ın Eskil ilçesinde mera üzerinde bulunan köy, mahalle ve yayla sorunu çözüme kavuşturuluyor. Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk özellikle küçükbaş hayvancılığın kullandığı meralarda ot olmadığını belirtti.

Gerede'de otopark sorunu çözülüyor!

Gerede'nin en önemli sorunlarından biri olan otopark sorunu çözüme kavuşuyor. Otopark sorununun çözümü geçtiğimiz ay yapılan Meclis toplantısında görüşülerek karara bağlandı.

Zafer Mahallesi tapu sorunu!

Soma Olay Gazetesi köşe yazarı Sercan Okur bugün köşesinde " Zafer Mahallesi tapu sorunu " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının devamı...

Manisa'nın altyapı sorunu çözülüyor!

MASKİ altyapı sorunlarını çözmek için ilk adımı attı. Manisa Merkeziyle birlikte, 17 ilçeyi kapsayan çalışmalar sayesinde içme suyu, kanalizasyon ve arıtma sorunu yaşayan mahallelerin rahat bir nefes alacağı belirtildi

İmar sorunu çözülen Torbalı hedef büyüttü!

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Pancar - Yazıbaşı ve Subaşı sanayi bölgelerinde yaklaşık 10 yıldır süren imar sorunu çözülünce, kentin hedeflerini büyüttüğünü söyledi.

Trabzon'da su sorunu çözüme kavuşuyor!

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Akören Mahallesi’nin yaşadığı su sorunu Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor. Gümrükçüoğlu, TİSKİ’nin 5 yıllık dönem sonunda Trabzon il genelindeki su ve alt yapı problemlerini önemli ölçüde çözüme kavuşturacağını ifade et

Karaman-Başyayla Göleti'nde kamulaştırma kararı alındı!

Karaman-Başyayla Göleti ve Sulaması işi, Küçük Su İşleri Projesi kapsamında bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı alındı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Maşuk Konutları'nın taksit sorunu çözüldü!

Şanlıurfa'da TOKİ Maşuk konutlarında yaklaşık 3 bin ailenin beklediği taksit sorunu çözülerek kesinleşti. Konut taksitlerini evlerin içerisine yerleştikten sonra ödenmeye başlayacağı müjdesi verildi.

Eyüp'ün ulaşım sorunu masaya yatırıldı!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçedeki ulaşım sorunu ve çözüm önerilerinin yanı sıra yeni projelerin masaya yatırıldığı bir toplantı düzenledi...

Yayla Enerji lisanssız üretim başvurusu yaptı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yayla Enerji lisanssız üretim başvurusu yaptı.

Taşyayla Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Taşyayla Enerji Anonim Şirketi, 50 bin TL 'lik sermaye bedeli ile 27 Ocak 2015 tarihinde Şişli, Esentepe Mahallesi, Büyükdere Caddesi, Maya Akar Center'da kuruldu.

yayla sorunu Haberi

yayla sorunu


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, uzun yıllardır kangren hale gelmiş yayla sorununu çözüyor. Yapılan düzenlemeyle, devlet ormanlarında 2011'den önce yapılmış her türlü bina ve tesis, kullanıcılarına rayiç bedel üzerinden kiraya verilecek. Uygulama ile devlet ormanları içerisindeki yaylalarda yaşayan vatandaşların sorunu çözülmüş olacak.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 6292 sayılı "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun"un çıkarılması ardından yönetmelik düzenlemesini de tamamlayarak ilk adımı attı.


"Devlet Ormanlarındaki Yayla Alanlarının Tespiti ve İdaresi Hakkında Yönetmeliği" çıkaran Bakanlık, bu kapsamda Yayla Alanları Tespiti ve İlanı işlemini 30 Temmuz 2013 tarihli ilanla başlattı.


292 yayla alanı için çıkılan ilan ile devlet ormanlarında bulunan, 31 Aralık 2011'den önce yapılmış, hakkında müsadere kararı...