02 / 05 / 2024

yaylaların kiralanması

yaylaların kiralanması

Milli Emlak Genel Tebliği ile mera, yaylak ve kışlaklardaki yapılaşma ile ilgili yapılan düzenlemeden geri adım atılmayacak.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de! 1 Ocak'ta başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı... Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Yasası 7 soruda tüm detaylarıyla!

Kira fiyatlarının artmasıyla birlikte hükümet harekete geçti. Bu kapsamda evlerin turizm amaçlı olarak kısa dönem kiralanması uygulamasına yönelik sınırlamalar getirildi. Kanun 2 Kasım 2023’te Resmi Gazete’de yayımlandı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair kanuna ilişkin açıklama yaptı. Bu düzenlemenin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Ersoy, bu düzenlemenin olmadığı durumlarda bütün şehrin omurgasının bozulduğunu kaydetti.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Buna uymayanlara 500 bin TL ceza!

TBMM Genel Kurulu tarafından, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi. Buna göre bu kurala uymayana 500 bin TL ceza kesilecek.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi’nin ticari alanlarının kiralanmasına yönelik anlaşma yapıldı!

İstanbul Finans Merkezi’nde ticaret ve hizmet alanlarının kiralanması ve yönetim danışmanlığına ilişkin iş birliği anlaşması yapıldı.

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Fransa’nın 20 bölgesinde, yabancılara konut kiralanmasının önüne geçilmesi amacıyla kampanya uygulanıyor. Organizatörler, turistler sebebiyle ev fiyatlarının hızla yükseldiğine ve yerel halkın başka yerlere taşınmak zorunda kaldığına dikkat çekiyor. 

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmesi, bir mal veya mülkün kiralanması için kiracı ve ev sahibi arasında yapılan hukuki bir anlaşmadır. Kiralama sürecinde sözleşme, her iki tarafın haklarını ve sorumluluklarını koruma amacı taşır. Peki kira sözleşmesi yaparken, hangi faktörler dikkate alınmalıdır?

Turizm bölgelerindeki 51 değerli arazi 49 yıllığına özelleştiriliyor! İşte o araziler...

Aralarında deniz ve orman alanları ile yaylaların da yer aldığı Hazine'ye ait toplam 51 parça değerli gayrimenkul, turizm yatırımcılarına otel inşa etmeleri koşuluyla 49 seneliğine tahsis edilecek...

Kira sözleşmesi hangi durumlarda fesh edilir?

Bir gayrimenkulün kiralanması esnasında mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira sözleşmesi deniyor. Peki, Kira sözleşmesi hangi durumlarda fesh edilir? İşte tüm merak edilenler...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

yaylaların kiralanması Haberi

yaylaların kiralanması


Milli Emlak Genel Tebliği ile mera, yaylak ve kışlaklarda 1 Ocak 2003 tarihinden önce kesinleşmiş imar planları içinde görülen yaylak, kışlak ve meralardaki yapılaşmanın kalıcı hale gelmesi yanında yapılaşmanın artması ihtimali taşıyan bir düzenlemeye gidildi. 

Bu Tebliğ ile 1 Ocak 2003 tarihi öncesinde mera, yaylak ve kışlaklarda yerleşim yerleri arasında kalan ancak henüz üzerinde yapı bulunmayan yerlerin de yerleşim yeri gibi değerlendirilmesine imkan sağlandı.

Dünya Gazetesi'nden Mehmet Kaya'nın haberine göre, bu kapsama giren yerlerde, Hazine’nin halen devam eden davalarını geri çekeceği, kazandığı davalardan henüz tescili yapılmayanların kullanıcılarına iade edileceği, tapuya işlenmiş olanların da kullanıcıların talebi halinde kullanıcılarına geri verileceği hususu kesinleştirildi. 

Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile mera, yaylak ve kışlaklarda 1 Ocak 2003 tarihinden önce kesinleşmiş imar planları...