03 / 05 / 2024

yaz ayları konut satış verileri

yaz ayları konut satış verileri

Konut projelerinin yoğunlukla ziyaret edildiği Ekim-Mayıs dönemi dışında “çok fazla satış olmaz” algısı, son yıllarda değişiyor.

Yeni ev hayali kuranlar dikkat: 2024 sonbahar- 2025 yaz ayları uygun zaman olacak! 

Yeni ev alacak binlerce kişi, fiyatların düşeceği normal zamanı bekliyor. Peki konut piyasası ne zaman normale dönecek? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye'deki satılık konut stoku iki yılda yüzde 21 arttı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı konut piyasasının genel değerlendirmesini yaptı.

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Yaz aylarının vazgeçilmez ulaşım aracı bisikletlere de zam geldi. İşte güncel bisiklet fiyatları...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sokaklar bisikletlerin cıvıl cıvıl geçtiği, rengarenk bir görünüme bürünüyor.

Garanti Bankası'ndan yaz müjdesi geldi

Garanti Bankası'ndan yaz aylarına ilişkin kredi müjdesi geldi. Banka tarafından verilen bu müjde şu sıralar paraya ihtiyacı olan çok sayıda vatandaşımızı sevindirecek.

Nef Arsa 2023 Yaz Festivalleri 17 Haziran'da başlıyor: Festivale özel indirim fırsatını kaçırmayın!

Nef Arsa 2023 Yaz Festivalleri 17 Haziran'da başlıyor. 2023 yaz aylarında yapılması planlanan 4 etkinlikten ilki 17-18 Haziran tarihlerinde Nef Arsa Lüleburgaz Tatarköy proje alanında düzenlenecek. Festivale özel indirim ve ödeme koşulalrı sunulacak. 

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Cansel Turgut Yazıcı: Konut, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmeli!

Kirada oturan vatandaşların oranı her geçen gün artarken insanların bütçelerinden en büyük payı barınmaya ayırdıklarını vurgulayan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutun, kurumsal yatırımcı için cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yazın doğru araç bakımı maddi hasarlara engel oluyor; İşte yapılması gerekenler

Maddi hasarlara neden olacak kötü sonuçlarla karşılaşmamak için araçlarımızın bakımlarını düzenli olarak yaptırmamız büyük önem taşıyor. Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte araç bakımında nelere dikkat etmeliyiz. İşte detaylar...

Erik tezgahlardaki yerini aldı: Tüketicilerin favori yaz meyvesi raflarda boy gösteriyor! Eriğin kilosu kaç TL?

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan erik, tezgahlardaki yerini aldı ve tüketicilerin beğenisini kazanıyor. Peki erik fiyatları ne durumda? İşte detaylar...

Ziraat Bankası'ndan yaz aylarına girmeden süper bir haber geldi

Ziraat Bankası'ndan yaz aylarında tatil planı yapan vatandaşlarla ilgili güzel bir haber geldi. Banka tarafından tatil planı yapan ancak nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik tatil kredisi verilecek. Detayların tümü haberimizde saklı...

Otomobil almak isteyenler acele etsin! Yaz aylarında giderek fiyatlar artacak!

Otomobil almak isteyenler yazı beklemeden harekete geçsin. Bayram öncesi otomobil piyasaları hareketlenirken, yaz aylarında fiyatların daha da artması bekleniyor. Otomobil sektöründen yetkililer, yaz aylarına arabasız girmek istemeyenlerin şimdiden elini çabuk tutmasını öneriyor.

yaz ayları konut satış verileri Haberi

yaz ayları konut satış verileri

Konut projelerinin yoğunlukla ziyaret edildiği Ekim-Mayıs dönemi dışında “çok fazla satış olmaz” algısı, son yıllarda değişiyor.  Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) geçtiğimiz günlerde açıkladığı verilere göre ülke genelinde Haziran’da 110 bin 657 konut satıldı. Geçtiğimiz ay satılan konut sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,1 artış gösterirken, konut satışlarında yaşanan hareketlilik sektörün önde gelen kenti Ankaralı firmalar tarafından da doğrulandı.


Konut satışlarında 3-5 yıl öncesine kadar yaz aylarının hayli durgun geçtiğini, hatta satış ofislerini kimi dönemlerde 15 günlük, aylık tatile soktuklarını hatırlatan MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, son birkaç yıldan beri yaz aylarının oldukça “bereketli” geçtiğini kaydetti. Gözüm, özellikle yazın bu dönemlerinde satış ofislerine dışarıdan bakıldığında çok fazla hareket görülmemesine karşın, satış grafiğinin sürekli yükseldiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Ankara’nın...