01 / 05 / 2024

yaz aylarında gayrimenkul sektörü ne durumda

yaz aylarında gayrimenkul sektörü ne durumda

SON günlerde Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kıran dövizler nakde çevriliyor. Parasını riske atmak istemeyenler ise yeni sezon öncesi fiyat düzenlemesi yapmayan proje konutlara yöneliyor.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Yaz aylarının vazgeçilmez ulaşım aracı bisikletlere de zam geldi. İşte güncel bisiklet fiyatları...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sokaklar bisikletlerin cıvıl cıvıl geçtiği, rengarenk bir görünüme bürünüyor.

Komm Yazılım Gayrimenkul Makine Anonim Şirketi kuruldu!

Komm Yazılım Gayrimenkul Makine Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Düzova tarafından kuruldu.

Alternatif Bank’tan İK alanında dev adım! Banka çalışanları 4 hafta ofis dışından çalışabilecek!

Alternatif Bank Türk bankacılık sektöründe bir ilke imza atarak ‘Alternatif Yaz’ uygulamasını başlattı. Genel müdürlük çalışanları, yaz aylarında 4 boyunca ofis dışından çalışabilecek.

Nef Arsa 2023 Yaz Festivalleri 17 Haziran'da başlıyor: Festivale özel indirim fırsatını kaçırmayın!

Nef Arsa 2023 Yaz Festivalleri 17 Haziran'da başlıyor. 2023 yaz aylarında yapılması planlanan 4 etkinlikten ilki 17-18 Haziran tarihlerinde Nef Arsa Lüleburgaz Tatarköy proje alanında düzenlenecek. Festivale özel indirim ve ödeme koşulalrı sunulacak. 

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Ziraat Bankası'ndan yaz aylarına girmeden süper bir haber geldi

Ziraat Bankası'ndan yaz aylarında tatil planı yapan vatandaşlarla ilgili güzel bir haber geldi. Banka tarafından tatil planı yapan ancak nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik tatil kredisi verilecek. Detayların tümü haberimizde saklı...

Otomobil almak isteyenler acele etsin! Yaz aylarında giderek fiyatlar artacak!

Otomobil almak isteyenler yazı beklemeden harekete geçsin. Bayram öncesi otomobil piyasaları hareketlenirken, yaz aylarında fiyatların daha da artması bekleniyor. Otomobil sektöründen yetkililer, yaz aylarına arabasız girmek istemeyenlerin şimdiden elini çabuk tutmasını öneriyor.

Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacağını duyurdu.

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmesi dondurmaya kış zammı! Rekora koşan dondurma fiyatları artık serinletmeyecek cep yakacak

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma yüzde 65’lik zammın ardından artık adeta lüks haline gelecek. Yetkili isimler yaz aylarında yeni zam beklendiğini de açıkladı. İşte paketli dondurmada yeni fiyatlar…

AMB üyesinden faiz çıkışı! 'Faiz artış döngüsü yaz aylarında sona ermeli'

AMB Üyesi ve Fransız Merkez Bankası Başkanı Villeroy, AB'de faiz artışlarının yaz aylarında sona ermesi gerektiğini ifade etti.

yaz aylarında gayrimenkul sektörü ne durumda Haberi

yaz aylarında gayrimenkul sektörü ne durumda

SON günlerde Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kıran dövizler nakde çevriliyor. Parasını riske atmak istemeyenler ise yeni sezon öncesi fiyat düzenlemesi yapmayan proje konutlara yöneliyor. 


Dolann geçtiğimiz hafta 3 TL'ye dayanması, "dolar gidebileceği noktaya kadar gitti, anık daha artmaz" düşüncesinde olan yatırımcıyı TL'ye yöneltti. Döviz büroları belki de son yılların en hareketli günlerini yaşarken, yatırımcı gelirini "güvenli liman" gayrimenkule aktarmaya başladı. 


Başkent Ankara'da son olarak Allora Beytepe konut projesini hayata geçiren MFZ Crup'un ortaklarından Muhanver Cözum, "Yaz ayları genellikle gayrimenkul sektörü için en durgun aylardır. Ancak bu yıl satış ofislerinde gözle görülür canlılık var. Bunda özellikle dolar kurunun aşın yükselişinin etkili olduğunu söyleyebiliriz. Dolannı bozduran da birikimini henüz yeni fiyat ayarlaması yapmayan lüks ve markalı konut projelerinde değerlendirmek için harekete...