28 / 04 / 2024

yazlık kiraları ne kadar 2021

yazlık kiraları ne kadar 2021

Koronavirüsle kalabalıktan uzak ve sakin yaşama olan talep arttı. Yaz aylarının da gelmesiyle beraber vatandaşlar yazlıklara akın etti. Yazlıkların fiyatları da gelen taleple doğru orantılı olarak uçuşa geçti.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu? İşte il il yazlık ve dubleks ev fiyatları...

Yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...

Yazlık bölgelerde satılık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan hepsiemlak, son 1 senede yazlık yerlere olan talebi rakamsal bilgilerle gözler önüne serdi. Açıklanan bilgilere göre, yazlık alanlardaki satılık ev fiyatlarının son 1 senede yüzde 100’den fazla yükseldiği ortaya çıktı.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları ne durumda? 

Hepsiemlak bayram tatili öncesinde tatil bölgelerinde yazlık fiyatlarında son durumu analiz etti. 

Yazlık kiraları cep yakıyor!

Kovid-19 salgınıyla beraber turizm sektöründe zor günler yaşandı. Salgın turizm işletmelerinin ve işetme çalışanlarının yanında tatilcilerin ceplerini de yaktı. Yazlık kiraları, yaz sezonunun başlamasıyla beraber uçuşa geçti.

Yazlık kiralarına pandemi etkisi!

Pandemi ile beraber birçok vatandaşın tatil anlayışı değişti. Otellerde kalmak isteyen vatandaşlar bu dönemde yazlık kiralamalarına yöneldi.

Kovid-19'la yazlık bölgelerde ruhsat rekoru kırıldı!

Kovid-19 salgınında yazlık kesimlerde ruhsat rekoru kırıldı. Yeni yatırımlarını Kovid-19 sonrası için harekete geçirecek olan inşaatçılar, ruhsat başvurularını artırdı. Ruhsat artışlarında öne çıkan bölgeler ise yazlık kesimler oldu.

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Pandemi sonrasında yazlık evlere talep artmasıyla beraber Çeşme ve Bodrum gibi gözde tatil bölgelerinde kira fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!

Pandemi süreci yazlık evlere talebi artırırken fiyatları da yükseltti. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lira olurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor.

Yazlık ve kışlık sarayların maliyetleri ne kadar olacak?

2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam 448 milyon 688 TL harcama yapılacak. Ek iş çıkmazsa Marmaris’teki yazlık saray 640.5 milyon, Bitlis Ahlat’taki kışlık saray 99 milyon TL'ye mal olacak.

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

yazlık kiraları ne kadar 2021 Haberi

yazlık kiraları ne kadar 2021

Kovid-19 salgının ardından büyükşehirlerin kalabalıklığından uzak durmak isteyen vatandaş yazlıklarına giderken, yazlıklara olan talep artışıyla berabert fiyatlar son bir senede uçtu.

Posta Gazetesi'nden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; yazlık fiyatları yüzde 100’e arttı. Yaz aylarının da gelmesiyle beraber izole tatil yapmak isteyen vatandaşlar kiralık evlere rağbet gösterince, lüks segmentte sezonluk kiralık fiyatları milyon TL'lere kadar çıktı. Dudak uçuklatan fiyatlara karşın kiralık villaların rezervasyonları aylar öncesinden yapıldı. 

ULTRA LÜKS SEGMENT

Türkiye’nin gözde tatil bölgesi olan Muğla Bodrum, sezonluk kira fiyatlarıyla fiyatlarıyla zirvede konumlanıyor. Bodrum’da aylık 1.1 milyon Türk Lirası, sezonluk 2 milyon Türk Lirası'nı geçen fiyatlarla kiralık villalar bulunuyor. Fakat bu fiyatlar, satış fiyatları 5 milyon Euro’ya (52 milyon Türk Lirası) ulaşan ultra lüks villalarda geçerli. Orta segmentte günlük 1.000 Türk Lirası'na...