06 / 05 / 2024

yedikule bostanları Rehabilitasyon Projesi onaylandı mı

yedikule bostanları Rehabilitasyon Projesi onaylandı mı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

İstanbul'da bostanlar nerdeydi?

Binlerce yıldır kendi kendine yetebilen bir şehir olan İstanbul’da sebze ve meyve ihtiyacı bostanlar aracılığı ile sağlanıyordu. Bu bostanlardan geriye sadece Piyalepaşa ve Yedikule Bostanları ayakta kalabildi.

Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 4 yıl önce Kadir Topbaş tarafından iptal edilen 'Yedikule Bostanları Rehabilitasyon Projesi'ne onay verdi..

Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule bostanları için hazırlanan eski proje kamuoyunda çok eleştiri almıştı. Yedikule Bostanları projesinde revize yapıldı. Peki, Yedikule Bostanları nasıl olacak?

Yedikule Bostanları'na konut mu yapılacak?

Tanrıkulu, Yedikule Bostanları'na yapılacak yenileme çalışmasıyla ilgili iddialar ve tarihi surların akıbeti TBMM'de konu oldu..

Yedikule Bostanları yeniden hayata bulacak!

Yedikule Bostanları kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak ve Yedikule Bostanları Kentsel Tarım Parkı konsepti ile yeniden hayat bulacak.

Pendik'e Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi!

Pendik Belediyesi'nin Çamlık Mahallesi'nde hayata geçireceği Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin inşaatı başladı. Proje 4 bin 500 metrekarelik alan üzerinde yükselecek.

İzmir Körfezi Rehabilitasyon Projesi için çalışmalar hızlandı!

Körfez’deki sığlaşmanın önüne geçmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi” için çalışmalarını hızlandırdı.

Edirnekapı-Yedikule'deki surlar restore edilecek!

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

Kırşehir'e Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşa ediliyor!

Kırşehir'de, 150 yatak kapasiteli Ahi Evran Üniversitesi bünyesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi kuruluyor.

Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde sona gelindi!

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Ek Binası içerisinde hizmet verecek olan Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde son aşamaya gelindi.

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Yedikule Bostanları'na 17 ay içinde iki farklı karar!

İstanbul 2. İdare Mahkemesi Yedikule Bostanları'nın içinde bulunduğu alana yapılması planlanan projeye dair 17 ay içerisinde iki farklı karar verdi.

Kumkapı ve Yedikule imara açılıyor!

CHP’li 8 meclis üyesinin açtığı dava reddedildi, Sirkeci Garı ve İETT Garajı alanı şimdilik kurtuldu ama Kumkapı ile Yedikule imara açılıyor.

yedikule bostanları Rehabilitasyon Projesi onaylandı mı Haberi

yedikule bostanları Rehabilitasyon Projesi onaylandı mı

Geçtiğimiz senelerde çevrecilerin protesto eylemlerine sahne olan Yedikule bostanlarına ilişkin “Yedikule Belgradkapı Arası Çevre Düzenleme ve Peyzaj Avan Projesi”, İstanbul 1 Numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda İBB Meclisi’nde, CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık AK Partili meclis üyelerinin oy çokluğuyla planlara işlendi.

Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre mülkiyeti, Fatih Belediyesi, İBB, Vakıf, Maliye ve şahıslara ait olan ve Bakanlar Kurulu kararı ile yenileme alanı sınırları içinde kalan toplam 77 bin metrekarelik alan, bundan böyle kentsel ekosistemin bir parçası olarak korunacak.

Yapılan plan değişikliğiyle mevcut planlarda, kısmen park ve dinlenme alanları, kısmen orta yoğunlukta konut alanları ve kısmen açık spor alanı olarak görülen Yedikule bostanlarının bu fonksiyonu iptal edilip, parklar ve dinlenme alanları, yönetim merkezleri, açık...