18 / 05 / 2024

Yeni Dünyanın Yedi Harikaları

Yeni Dünyanın Yedi Harikaları

Amerikan Huffington Post haber sitesi, dünyayı değiştirecek 5 projeyi tanıttı. Bu projelerden biri Türkiye'de. 'Kanal İstanbul’ projesi, Amerikan medyası tarafından ’Yeni dünyanın yedi harikaları’ listesinde yer aldı.

1936'da dünyanın en büyük oteli! 1200 odalı otel yaklaşık 50 milyon rubleye mal olmuş!

1936 yılında Moskova'da şehrin yeni açılmış dünyanın ise en büyük otelinin açılış töreni yapılmış.

Altın, gümüş, elmas ve yakut... Hepsini unutun! Dünyanın en değerli yeni madeni belli oldu! 

Dünyanın en değerli madeni belli oldu. Ne altın ne gümüş ne de elmas. En değerli maden olarak adlandırılan ''beyaz altın'' gelecekte sadece o kullanılacak. Ülkeler şimdiden araştırmaya başladı. Beyaz altın ne?

Bakan Adil Karaismailoğlu o tarihi açıkladı! Dünyanın en özel havalimanlarından biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Dünyanın en özel havalimanlarından bir tanesi olacak." diye konuştu.

Dünyanın en hızlı bilgisayarı! İşte Apple MacBook Pro özellikleri

Yeni MacBook Pro, Apple'ın M2 Pro ve M2 Max yongalarıyla dünyanın en hızlı 14 inç dizüstü bilgisayarı. Destansı pil ömrü,  onu kullanan profesyoneller için neredeyse harika tasarlanmış.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Dünyanın en zenginleri listesindeki isimler değişti!

Dünyanın en zenginleri listesinde ilk 10'daki isimler uzun süredir değişmiyordu. Forbes tarafından 35 senedir yayınlanan 35 senedir yayınladığı dünyanın en zenginleri listesindeki milyarder sayısı bu sene rekor kırmış ve 2755'e ulaşmıştı. Bu sene listeye 493 yeni isim dahil oldu.

Nusret Gökçe yeni zinciri SaltBae'yi dünyanın dört bir tarafında açacak!

Adını dünya markası yapan girişimci Nusret Gökçe, yeni zinciri SaltBae'yi önce Londra, Pekin ve Honh Kong'a sonrada dünyanın dört bir tarafına açacağını söylüyor.

Doğuş İnşaat dünyanın en büyükleri listesinde!

1951 yılında kurulan Doğuş İnşaat zaman içinde dünya devi oldu. Dünyanın en büyükleri listesinde yer aldı. Firma şu anda yeni bir iş için çalışmalarına ara verdi.

Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor!

Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, 7 gün 24 saat esasına göre olağanüstü bir çalışma gerçekleştirildi. Dünyanın en büyük havalimanı yarın açılıyor.

Türkiye yeni havalimanı ile dünyanın merkezini inşa ediyor!

Gaziosmanpaşa'daki Küçükköy Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin yeni havalimanı ile dünyanın merkezini inşa ettiğini söyledi..

Dünyanın en küçük evini nanorobotlarla yaptılar!

Fransız nanorobotik uzmanlar, yeni bir mikrorobot sistemi kullanarak dünyanın en küçük evine imza attı.

Dünyanın 10 dev projesinden 6’sı Türkiye'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyanın 10 dev projesinin 6'sının Türkiye'de olduğunu belirtti.İşte yeni dönemde hız kazanacak vizyon projelerden bazıları...

3. havalimanıyla ilk hedef THY'yi dünyanın en büyüğü yapmak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni havalimanıyla ilk hedefimiz, dünyanın en uç noktasına uçuş yapan Türk Hava Yollarımızı, dünyanın en büyük filosuna sahip uçak şirketi haline de getirmektir." dedi.

Yeni Dünyanın Yedi Harikaları Haberi

Yeni Dünyanın Yedi Harikaları

Amerikan Huffington Post haber sitesi, dünyayı değiştirecek 5 projeyi tanıttı. Bu projelerden biri Türkiye'de... Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde açıkladığı ’Çılgın proje’ olarak adlandırılan 'Türkiye Hazır Hedef 2023, İstanbul Hazır Hedef 2023-Kanal İstanbul’ projesi, Amerikan medyası tarafından ’Yeni dünyanın yedi harikaları’ listesinde yer aldı.



Polonya hükümeti, ülkeyi bir ağ gibi saran su yollarını daha da genişletmek ve su otobanları haline getirmek için yeni bir projeyi hayata geçireceğini açıkladı. .



Polonya'nın 'Çılgın Projesi'nde hükümetteki Hukuk ve Adalet Partisi bu proje için 15 milyar dolar harcayacaklarını açıkladı. .



Bu rakam, 10 milyar dolar olan Kanal İstanbul'un maliyetinden fazla..



Proje ile Polonya'daki nehirler ve diğer su yolları, genişletilecek, derinleştirilecek ve nehirler kanallarla birbirlerine bağlanacak..



Ayrıca şu anki mevcut kanallarda...