24 / 07 / 2024

yeni istanbul şehri

yeni istanbul şehri

Karadeniz'in kuzeyine kurulacak yeni İstanbul için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilendirildi. Havaalanı ve kamu yatırımlarının yapılacağı alanın kroki ve koordinatları da kararnameye eklendi

Kentsel dönüşümle yaralar sarılsın derken şehircilik yok oluyor! Bu yapılaşma görenleri üzdü!

Kentsel dönüşüm çalışmaları ülke genelinde devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere yeni konutlar şehri güzelleştiriyor. Fakat Eyüp'teki bir yapılaşma ise görenleri üzdü.

Bilgiçler Yapı'dan yeni İstanbul Ticaret Mahallesi projesi...

Bilgiçler Yapı'nın, değişen iş ihtiyaçlarına cevap veren yeni nesil ticaret projelerinden AKTİM Çarşı- Ofis Projesi'nin yapımı devam ediyor. İstanbul Ticaret Mahallesi' olarak da adlandırılan, depreme dayanıklı olan yapısından ulaşımda avantaj sağlayan konumuna dikkat çeken proje satışta.

İngiltere merkezli emlak şirketi Salboy'un yeni projesi Obsidian, İstanbul'da görücüye çıktı! 

İngiltere merkezli emlak şirketi Salboy'un yeni projesi Obsidian,, İstanbul'da görücüye çıktı. Söz konusu proje İngiltere'nin en hızlı değer artışı gösteren şehri konumuna ulaşan Manchester'da bulunuyor. İşte yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği Obsidian projesi ile ilgili detaylar...

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül kimdir? Davut Gül kaç yaşında?

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valiliği görevini yürüten Davut Gül, İstanbul Valisi olarak atandı.

Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin deprem gerçekliği yeniden gündeme oturdu. Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

İklim krizinden etkilenen illerin ilk sırasında İstanbul yer alıyor. Kentteki beton yoğunluğu nefes almayı dahi zor hale getiriyor. Peki Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Doğan Kantarcı: Kanal İstanbul şehri yok edecek!

Toprak bilimci Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "İstanbul iki yarımada üzerine yerleşmiş koskocaman bir şehir. Avrupa Yakası’na Çatalca yarımadası, diyoruz. Burası İstanbul’u besleyen bir yarımada. Bu projeyle İstanbul’u yok edersiniz."

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Atatürk Havalimanı vedaya hazırlanıyor!

Açılan her yeni havalimanı şehri ve dünya havacılık otoritelerini heyecanlandırıyor. Yeşilköy/Atatürk Havalimanı vedaya hazırlanırken 3. havalimanında ise heyecanlı bir bekleyiş var.

Arnavutköy metro ve mega projelerle yeni İstanbul olacak!

İBB Başkanı Uysal, ilçenin ulaşım sorununun 3 ayrı metro hattı ve yeni otobüslerle çözüleceğini söyledi...

Şehri Deniz Kartal'da 294 bin 600 TL'ye! Yeni proje!

Demkay Yapı - Almara Yapı Ortaklığı yeni projesini İstanbul Kartal'da hayata geçirmeye hazırlanıyor.  Şehri Deniz Kartal Projesi'nde fiyatlar 294 bin 600 TL'den başlıyor. 

Seba Suites : Şehri yaşamanın yeni adresi!

Toplam 144 konut ve 23 ticari birimden meydana gelen Seba Suites projesi "Şehri yaşamanın yeni adresi!" sloganıyla basına tanıtılıyor. Projede fiyatlar metrekare bazında 8 bin TL'den başlıyor.

yeni istanbul şehri Haberi

yeni istanbul şehri

Başbakan Erdoğan'ın 2023 hedeflerinden biri olarak açıkladığı Yeni İstanbul şehrinin kara kısmının inşası için önemli bir adım atıldı. Eski taş ve maden ocaklarının olduğu bölgede kurulacak şehrin inşa çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilendirildi. 2011 yılında yapılan seçimlerin ardından konsept çalışmalarına başlanan şehirdeki altyapı ve tesislerin plan ve proje aşamaları da gerçekleştirilecek. Yeni şehrin inşa sürecini hızlandırmak, faaliyetlerin tek bir elden yürütülmesini sağlamak amacıyla Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından 8 Ağustos'ta yazı yazıldı. Bakanlar Kurulu'nun onayına sunulan talep, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından 13 Ağustos'ta kabul edildi. 


Toplam 38 bin 400 hektar


Bakanlığın talep yazısına ek olarak sunduğu kroki ve koordinatlar 3 farklı yapılaşma alanını kapsıyor. Havaalanı, Proje Alanı 1 ve Proje Alanı 2 olarak adlandırılan bölümler harita ile belirlendi. Toplam büyüklüğü...