10 / 05 / 2024

yeni kanunda ön ödemeli konut satışı

yeni kanunda ön ödemeli konut satışı

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile ön ödemeli konut satış sözleşmeleri nasıl olacak? İşte ön ödemeli konut satışında yeni kanun esasları...

Koza Altın'ın yeni altın ve gümüş madenine onay!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri'nin Ağrı Mollakara'daki yeni altın ve gümüş madenine onay çıktı...

Gümüş baskı altında diyen İslam Memiş gümüşün yeni rotasını açıkladı! 

Gümüş fiyatları yatırımcıların odağında. Gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı ise merak konusu. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş,m gümüş baskı altında diyerek gümüşün yeni rotasını açıkladı. 

Akaryakıt alacaklar müjde! Ziraat Bankası yeni kampanyasını duyurdu! İşte kampanya detayları...

Kapamayanlarına devam eden Ziraat Bankası yeni kampanyasını duyurdu. Ziraat Bankası, Petrol Ofisi istasyonlarında 4. akaryakıt ve otogaz alışverişlerine 125 TL Bankkart Lira verileceğini açıkladı.

Dacia Yeni Jogger'ın fiyatı kaç TL? Araba alacaklar dikkat! 

Dacia Yeni Jogger fiyatları merakla araştırılıyor. Peki Dacia Yeni Jogger'ın Ağustos 2023 fiyatı ne kadar oldu? İşte 31 Ağustos 2023 fiyat listesi...

BMW İ7’ye bu ay tamı tamına 248 bin 800 TL zam geldi! BMW İ7’nin yeni fiyatını görenler resmen şoke oldu!

BMW’den İ7 modeline ağustos ayında tamı tamına 248 bin 800 TL’lik astronomik bir zam geldi. Gelen zammın ardından BMW İ7’nin yeni fiyatını merak edenler BMW’nin resmi internet sitesini ziyaret etmeye başladı.

Tamamen elektrikli BMW İ4’ün yeni fiyatını duyanlar resmen neye uğradığını şaşıracak!

BMW’nin çok sevilen ve büyük ilgi gören modellerinden İ4’ün ağustos ayı fiyatı belli oldu. Mayıs, haziran ve temmuz aylarında olduğu gibi ağustos ayında da tüm modellerinin fiyat listesini peş peşe açıklayan BMW, İ4 modelinin de yeni fiyatını paylaştı.

Mini Countryman’e bu ay 212 bin 277 TL zam geldi! Mini Countryman'in yeni fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı!

Mini Countryman’e bu ay 212 bin 277 TL zam geldi... Mini Countryman'in yeni fiyatlarını görenler gözlerine inanamadı... İşte Mini Countryman güncel fiyat listesi...

Seat Arona’da şok fiyat! Seat Arona’nın yeni fiyatını duyanlar kulaklarına inanamadı!

7’den 70’e her kesimden insanın en beğendiği otomobil üreticilerinden Seat temmuz ayı kapsamında yeni fiyatlarını paylaştı. Seat, Arona modeline tam 150 bin TL zam yaptı!

BMW 2 Serisi’ne tamı tamına 131 bin 700 TL zam geldi! 2 Serisi’nin yeni fiyatını görenler şaşkına döndü!

BMW, temmuz ayı kapsamında tüm modellerinin fiyat listesini güncelledi. Resmi internet sitesinden modellerinin yeni fiyatlarını yayımlayan BMW, 2 Serisi’ne tam 131 bin 700 TL zam yaptığını duyurdu.

Kia Sportage’e tamı tamına 162 bin TL zam geldi! Sportage’in yeni fiyatını görenler gözlerine inanamadı!

Kia, haziran ayı kapsamında tüm modellerinin fiyatında güncellemeye gittiğini duyurdu. Bu kapsamda, Sportage’nin de yeni fiyatı belli oldu. Kia Sportage satın almak isteyenler aracın teknik özelliklerini ve yeni fiyatını araştırıyor.

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

Bir Volkswagen efsanesi Polo'nun mayıs ayı fiyatı belli oldu! Polo'nun yeni fiyatını duyunca çok şaşıracaksınız!

Türkiye’de sıkı bir hayran kitlesine sahip olan Volkswagen, mayıs ayı kapsamında yeni fiyatlarını duyurduğunu paylaştı. Peki, Volkswagen Polo özellikleri neler? Mayıs ayı fiyatı kaç TL oldu? İşte 2 Mayıs 2023 fiyat listesi...

İş Bankası'ndan son dakika açıklaması! Yeni kampanyasını resmen duyurdu! 31 Mart'a kadar vaktiniz var! Acele edin...

Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olarak bilinen İş Bankası, Maximum altında yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya ayrıntılarına göre; 31 Mart'a kadar vaktiniz var! İşte ayrıntılar...

yeni kanunda ön ödemeli konut satışı Haberi

yeni kanunda ön ödemeli konut satışı

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri nasıl olacak?

28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun yayımlandı. Kanun kapsamında konut alıcılarının sorun yaşadığı hususlardan olan ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemelere yer verildi.


Yayınlandığı tarihten itibaren 6 ay sonra (28 Mayıs 2014) tarihinde yürürlüğe girecek olan kanun ile artık konut alıcıları ön ödemeli satış sözleşmeleri nedeni ile mağdur olmayacak.


Bu kanun ile konut alıcılarına tanınan haklar arasında ön ödemeli konut satışının tapu siciline tescil edilmesi, satış vaadi sözleşmesinin ise noterde düzenleme şeklinde yapılması gibi zorunluluklar bulunuyor. Peki, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri nasıl olacak?


Ön Ödemeli Konut Satışı

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri

MADDE 40 – (1) Ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini...