02 / 05 / 2024

Koza Altın'ın yeni altın ve gümüş madenine onay!

Koza Altın'ın yeni altın ve gümüş madenine onay!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri'nin Ağrı Mollakara'daki yeni altın ve gümüş madenine onay çıktı...



Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını da her geçen gün artırıyor.

Koza Altın İşletmeleri yeni maden ocağı açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapmış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlamıştı. Ağrı Mollakara'daki yeni altın ve gümüş madeni için ÇED olumlu kararı verildi.

Koza Altın, 1 Ağustos tarihinde Erzurum'da, 5 Ağustos tarihinde Gümüşhane'de, 23 Ağustos tarihinde,  Nevşehir'de ardından ise Trabzon'da yeni cevher ocağı açmak için düğmeye basmıştı. Koza Altın şimdi de Ağrı Mollakara'da yeni altın ve gümüş madeni açıyor.

Proje konusu faaliyetine ilişkin açıklama yapan Koza Altın İşletmeleri A.Ş. proje alanında altın ve gümüş ocağı planlandığını belirtti.

Koza Altın ın yeni altın ve gümüş madenine onay!

11 MİLYON 115 BİN 760 CEVHER REZERVİ 

Koza Altın, Ağrı Diyadin Mollakara köyü projesi kapsamında yürütülen rezerv geliştirme çalışmaları neticesinde tespit edilen cevherin çıkarılması amacıyla açık ocak, pasa ve cevher zenginleştirme ünitelerinde revizyon çalışmaları yapılarak dore altın-gümüş üretilmesi planlanıyor. Söz konusu proje ile planlanan madencilik faaliyetleri 3 ayrı alanda yapılacak.


ÇED alanının 4 milyon 705 bin 600 metrekare olarak belirlendiği Koza AltınAğrı Diyadin Mollakara köyü proje sahasında 11 milyon 115 bin 760 ton cevher rezervi belirlendi.


İŞLETME FAALİYETLERİ 4 YIL SÜRECEK

Açık ocak üretim planlamasında göre açık ocak işletme faaliyetleri 4 yıl (48 ay) sürmesi planlanıyor. Açık ocaktan çıkarılacak cevher yığın liç prosesi ve ADR tesisinde zenginleştirilerek dore altın ve gümüş üretimi yapılacak.

Koza Altın ın yeni altın ve gümüş madenine onay!

KOZA ALTIN İŞLETMELERİ'NİN YENİ MADEN OCAĞI NEREDE?

Proje sahası Ağrı ili’nin 52 kilometre güneydoğusunda, Diyadin ilçesinin 13 kilometre güneybatısında yer alıyor. ÇED Alanı-" sahasının 600 metre batısında Mutlu köyü, 1.710 metre batısındaki Kotancı köyü ve 1.230 metre  güneydoğusunda Oğuloba köyü yer alıyor. 

ÇED Alanı-2 sahasının 190 metre doğusunda Mollakara köyü ve 990 metre güneyinde Oğuloba köyü yer alırken, ÇED Alanı-3'ün 260 metre güneyinde Mollakara köyü, 1.000 metre doğusunda Aşağıdalören köyü ve 2 bin 210 metre kuzeydoğusunda Ulukent
köyü bulunuyor. 

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Koza Altın, yeni cevher madeni açıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön