05 / 05 / 2024

yeni kira zam oranları

yeni kira zam oranları

Kira döneminin yenilenmesi durumunda, kiracıya yıllık zam yapılabiliyor. Kira hesabında kullanılan enflasyon oranları TÜİK tarafından açıklanıyor. Peki, Aralık ayında kiralar ne kadar artacak? İşte yanıtı..

Yeni kira artış oranları Haziran 2014!

Ev sahipleri yenilenen kira sözleşmesi için dönemin ÜFE oranlarından yüksek bir oranda kiracısına zam yapamıyor. Peki, bu ay kiralar ne kadar artacak? İşte yeni kira artış oranları Haziran 2014..

Kira zam oranları Nisan 2014!

Kira bedelinde Yİ-ÜFE oranları kapsamında zam yapılıyor. Söz konusu Yİ-ÜFE verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, kirada ne kadar zam yapılacak? İşte Kira zam oranları Nisan 2014..

Motorine pazartesi günü 1.40 TL'lik yeni zam geliyor! Sürücüler aman dikkat!

Geçtiğimiz günlerde hem motorinde hem benzinde fiyat artışları yaşanmıştı. Akaryakıtta yeni bir zam haberi daha geldi. İşte ayrıntılar ve BP, Opet, Petrol Ofisi, Shell, Total 9 Şubat 2024 fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 25'lik kira zam sınırına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Buna göre, yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı, kaldırılacak mı? İşte haberin ayrıntıları... 

Kira uyuşmazlıklarında yeni kriz: Sulh hukuk mahkemelerine dosya yağıyor!

Ev sahbi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe artıyor. Fahiş kiraların önünü kesmek isteyen hükümet yüzde 25 kira zam sınırı getirdi. ancak bu durum ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları alevlendirdi. 

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Benzine bu gece yarısı tam bu kadar zam geliyor! Yeni fiyatlar ne kadar olacak?

Milyonlarca sürücü akaryakıtta indirim beklerken, yeni bir zam haberi geldi. Yarından itibaren geçerli olacak şekilde benzine zam yapılacak. İşte detaylar ve BP, PO, Total, Shell, Opet 19 Aralık 2023 fiyat listesi...

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Yüzde 100 elektrikli Ford Mustang Mach-E’ye 73 bin 800 TL zam geldi! İşte Mustang’in yeni fiyatı...

Ford, dünya çapında en büyük üne sahip araçlarından Mustang’in yüzde 100 elektrikli olan modeli Mach-E’ye Ekim 2023 kapsamında 73 bin 800 TL zam yaptı. Bu araca yeni bir zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, aracın güncel fiyat listesi Ford’un resmi internet sitesinden paylaşıldı.

Benzinde yeni zam iddiası! Sürücüler şimdi tarihe bakın! Akaryakıtta fiyatlar değişecek mi? 

Geçtiğimiz hafta benzin ve motorinin litre fiyatlarına peş peşe zam yapıldı. Şimdi benzinin litresine yeni bir zam beklendiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Servis ücretlerine bir zam daha geliyor: Yüzde 60'ın ardından yeni zam yolda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla okul servis ücretlerine yüzde 60 oranında zam yapılarak 792 liradan 1200 liraya yükseltilmişti. Fakat yeni bir zam daha geleceği öğrenildi. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Motorine 1 TL zam geldi! Yeni zam fiyatlara yansıdı! İşte yeni fiyatlar...

Edinilen son dakika bilgisine göre, akaryakıta yeni bir zam daha yapıldı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 TL zam geldi ve bu kapsamda, motorin İstanbul'da 37,80 liraya yükseldi.

Benzine Salı günü 2 lira zam geliyor! Akaryakıta zam üstüne zam! Yeni fiyatlar tam bu kadar olacak! 

Dolar kuru ve uluslararası ürün fiyatındaki artışın etkisiyle önümüzdeki günlere benzinin litresine yeni bir zam yapılacak. Peki benzinin litresi hangi ilde ne kadar olacak? 

BMW M modellerine temmuz ayında iki zam birden geldi! İşte BMW M modellerinin yeni fiyatı!

BMW, temmuz ayının ilk günü tüm modellerinin fiyat listesini güncellediğini duyurmuştu. Bu kapsamda, M modellerine zam geldiği görülmüştü. Ancak BMW, çok geçmeden M modellerine yeni bir zam daha geldiğini açıkladı.

yeni kira zam oranları Haberi

yeni kira zam oranları

Aralık ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira döneminin yenilenmesi durumunda, kiracıya yıllık zam yapılabiliyor. Kira bedeline yapılacak zam hesabının şartları, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Meskenlerde dönemin enflasyon oranlarına göre zam yapılması gerekiyorken; işyerinde ise böyle bir kural olmayıp sözleşme serbestisi uygulanıyor.


Meskende yapılacak zam hesabında kullanılan ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Hesaplamada, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranının kullanılması gerekiyor.


Açıklanan verilere göre, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı olan yüzde 8,36 oranının kullanılması gerekiyor.


"Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,97 düştü

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,97 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %7,18 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %8,36 artış ve on...