18 / 05 / 2024

yeni konut fiyatındaki artış

yeni konut fiyatındaki artış

Yeni konut fiyatları temmuz ayında bir önceki aya göre yiizde 0,74 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yiizde 10,79 yüksekli.

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut fiyatlarındaki düşüş hızlandı!

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de yeni konut satışlarında yaşanan düşüş bu yılın Mart ayında yavaşlasa da, konut fiyatları yıllık bazda daha hızlı düşüş gösterdi. İşte The Wall Street Journal'ın Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıkladığı o rakamlar...

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

Konut piyasasındaki satış ve fiyat trendleri nasıl seyredecek?

Konut almak isteyenler konut piyasasındaki satış ve fiyat trendleri nasıl seyredeceğini merak ediyor. İşte konut piyasasına ilişkin son gelişmeler...

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz! OECD ülkelerinde fiyatlar düşerken, Türkiye'de yıllık artış yüzde 153!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış tam gaz devam ediyor. Peki konut fiyat artış oranları nasıl? Konout fiyatları neden artıyor?

Konut fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçilemiyor! Bir yılda Yüzde 153 zamlandı

Türkiye'de son yıllarda yaşanan konut fiyatlarının çıkışı, yükselen enflasyonunda etkisiyle tartışmaların alevlenmesine neden olmaya devam ediyor. Konut fiyatlarındaki bu fahiş fiyat artışları ile alakalı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni verileri açıkladı.

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Deprem felaketi öncesinde de zaten kritik seviyede olan barınma sorunu, bölgeden farklı illere ilişkin taşınma hareketinin ardından yeniden fahiş fiyatlarla yeniden gündem oldu. Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! Konutta ortalama metrekare fiyatı 836 dolar oldu! 

Konut fiyatlarında dolar bazındaki yükseliş sürüyor. Merkez Bankası'nın 2022 Ağustos ayı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre yıllık konut kredisi faizinin en düşük senelik yüzde 18,61 olduğu piyasada ortalama metrekare fiyatının 836 doları aştığı belirlendi. İşte ayrıntılar..

Konut fiyatlarında yeni zirve! Konut Fiyat Endeksi Haziran'da yüzde 9 arttı!

Konut Fiyat Endeksi (KFE), Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 9,0 yükseldi ve 469,8 seviyesinde oldu. Peki Türkiye'de konut fiyatları ortalama kaç lira oldu? İşte ayrıntılar...

Yeni konut yatırımları raftan iniyor!

Kurdaki dalgalanmalara rağmen konut satışlarındaki talebi gören üretici firmalar harekete geçti. Birçok firma 2022 yılına yeni konut projeleri ile geliyor.

Konut kiralarındaki artışa referans fiyat çözümü!

Konut kiralarındaki artışlar hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul gibi fiyatların aşırı arttığı illerde kiralarda yaşanan artış durdurulabilir mi? İşte ayrıntılar...

Konut Fiyat Endeksi rekor kırdı!

TCMB'nin konut fiyat endeksi Ağustos ayında senelik yüzde 33,4 yükselişle endeks tarihinin en hızlı artışını sergiledi. Yeni konutlarda senelik fiyat artışı yüzde 40 oldu. 

Türkiye’nin konut fiyat artışındaki şampiyonluğu Çin’in ilgisini çekti!

Tüm dünyanın gözü konut fiyat artışında şampiyonluğu göğüsleyen Türkiye'ye çevrildi...

yeni konut fiyatındaki artış Haberi

yeni konut fiyatındaki artış

Yeni konut fiyatları temmuz ayında bir önceki aya göre yiizde 0,74 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yiizde 10,79 yüksekli. Reidin ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) "Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, temmuz ayında yeni konııt fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,74 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 10,79 yükseldi. 

"Mortgage Uzmanı Garanti", Reidin.com ve GYODER iş birliğiyle hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Temmuz ayı raporu yayımlandı. İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de gerçekleştirildi. "Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,74 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 10,79...