04 / 05 / 2024

yeni orman kanunu

yeni orman kanunu

Özel orman alanlarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, onaylanan imar planlarına uygun hazırlanan avan veya kentsel tasarım projesine göre inşaat yapılabilecek

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

1940 yılında, İstimlak Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi tutarları belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Çalışmalarına son sürat devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi tutarları belli oldu. İşte o son dakika ödemeleri ile ilgili detaylar...

Zeray İnşaat Dilasa Orman'ın lansmanı yapıldı! Yeni proje!

"Çevreye duyarlı sağlıklı ev" mottosuyla konut sektörüne yeni bakış açısı kazandıracak olan Zeray İnşaat, Dilasa Orman projesinin lansmanını gerçekleştirdi.

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Bakan Kirişci duyurdu: Tarım ve Orman Bakanlığına 6 bine yakın yeni personel alınacak! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bakanlık bünyesinde 6 bine yakın yeni personel istihdam edileceğinin müjdesini verdi. 

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Orman ile sorunu olanlara yeni çare!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek-16’ıncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin bir Yönetmelik yayımlandı. İşte yeni yönetmelikle ilgili tüm merak edilenler...

Mesa Orman 2. Etap geliyor! Yeni proje!

Yatırımlarına devam eden Mesa, yeni projesi Mesa Orman 2. Etap için düğmeye bastı...

Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamaması ve başka kişilere devredilmesinin önlenmesi amaçlanıyor. 

İmar planı değişecek, değer artışı tespit edilebilecek!

ÇEBİ Hukuk Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin ÇEBİ, İmar Planı Değişikliği ile Meydana Gelecek Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında görüşlerini paylaştı. İşte 8 madde de yeni imar kanunu değişikliği...

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Adıyaman Belediyesi yetkilileri vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

yeni orman kanunu Haberi

yeni orman kanunu


Özel orman alanlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, imar planlarına uygun hazırlanan avan veya kentsel tasarım projesine göre inşaat yapılabilecek. Bu alanda yapılacak binaların taban alanı toplamı, özel orman alanının yüzde 6'sını, bina yüksekliği en düşük zemin kotundan itibaren 9,5 metreyi geçemeyecek.


Orman Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.


Devlet ormanlarında orman bitki türlerinin tohum ve fidanlarını yetiştirmek üzere fidanlık kurulmasına, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılmasına ve bu alanların kullanımına, define aranmasına, odun kömürü, terebentin, katran, sakız gibi işletilmesinde ağaç kullanılan ocakların açılmasına, balık üretmek üzere tesis kurulmasına ve göl, baraj ve deniz yüzeyinde yapılan balık üretimi için karada yapılması mecburi tesislere Orman Genel Müdürlüğü'nce bedeli alınarak 29 yıla kadar izin verilebilecek....