19 / 05 / 2024

yeni risk tespit modeli

yeni risk tespit modeli

Türkiye’de ilk kez uygulanacak risk tespit modeli geliştirdi. Model kapsamında bir tabletle binalarda tahribata gerek kalmadan risk durumuna bakılıyor. Pilot bölge olarak Düzce’de başlayan uygulamanın 81 ile yayılması planlanıyor.

Konutta yeni vergiler geliyor! Bölgesel değerleme yapılacak, gerçek dışı kiralar tespit edilecek!

Gelecek zamanlarda konut piyasasını yeni düzenlemeler bekliyor. Peki hangi düzenlemeler yapılacak? Ekonomi yazarı Remzi Özdemir, tek tek açıkladı. 

İzmir'in 2.5 yıllık deprem çalışması tamam: Yeni fay hattı tespit edildi!

Doç. Dr. Ökmen Sümer, 30 Ekim 2020 tarihindeki Sisam Depremi'nden en çok etkilenen Bornova Havzası'nda birçok üniversiteden bilim insanın katılımıyla 2,5 senedir sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve yeni fay hattına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Kira tespit davalarında son dakika: Yüzde 10-20 oranında indirim yapılmalı!

Kira bedelini yeni rayiçlere göre uyarlamayı isteyen ev sahipleri kira tespit davalarına başvuruyor. Avukat Mehmet Fatih Özer, X sosyal medya hesabından kira tespit davaları ile ilgili önemli bir detayı paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika açıklaması: 6 Şubat depremleriyle ilgili davalarda yeni bir usul uygulanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerle ilgili hak sahipliğine ilişkin işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni bir usul uygulanacağını dile getirdi.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

İş dünyası yeni asgari ücreti değerlendirdi

​​​​​​​Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3’üncü toplantısının ardından yeni asgari ücret belli oldu. Yeni asgarin ücret 11 bin 402 liraya yükseldiği duyuruldu. Yeni asgari ücret, iş dünyası tarafından da pozitif karşılandı.

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Küresel piyasalar, Fed'in para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yeni haftaya negatif bir seyir ile başlarken, Fed Başkanı Powell ve diğer Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacağı sözle yönlendirmeler yatırımcıların da odağında yer alıyor.

Dev personel alımı başladı! 9000 TL maaşla işe başlamak isterseniz hemen bu habere bakın!

Sağlık sektöründe istihdam edilmek isteyen vatandaşlar internetten arama yapıyor. İŞKUR üstünden yayınlanan duyurular vatandaşların dikkatinde yer alırken hastanede alım yapılacak yeni kadrolar tespit edildi.

Kiracılar dikkat! Kiraya çıkmadan önce bu raporu mutlaka isteyin!

Deprem felaketi sonrası konutların sağlamlığı daha fazla sorgulanıyor. Artık kiracılar eve çıkarken veya ev alacaklar satış sürecinde binanın risk tespit raporunu soruyor.

Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Yaşanılan büyük felaketten sonra yüz binlerce kişi binasının ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek istiyor. Peki bunun içi  hangi tespit yöntemi seçilmeli? Binanız sağlam mı? Risk tespiti nasıl yapılıyor? A'dan Z'ye risk tespiti...

Küresel piyasalarda son dakika! Yeni haftaya temkinli başladı!

Küresel piyasalarda, geçtiğimiz hafta ABD haricinde risk iştahının yüksek kaldığı belirlenirken, ABD, Almanya ve Çin'in enflasyon verilerinin açıklanacağı yeni haftada yoğun veri gündemi ve siyasi haber akışının fiyatlamaları yönlendirmesi öngörülüyor. İşte küresel piyasalardaki son durum...

yeni risk tespit modeli Haberi

yeni risk tespit modeli

Türkiye'de 6.7 milyon riskli konutun dönüşmesi için çalışmalar hızlandı ve kamu binaları için de hareke geçildi. Olası bir depremin ardından kamu binalarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması, kamu hizmetlerinin aksamaması için kamu binası stokunun envanterinin çıkarılması ve bir program dahilinde ihtiyaç duyulacak binaların güçlendirilmesi veya yeniden inşa edilmesi planlanıyor.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; bu amaç kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik heyeti, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve ODTÜ akademisyenleriyle buluştu. Yapı İşleri Genel Müdürüğü koordinasyonunda yapılan çalışmalar kapsamında Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir model hayata geçirildi. Geliştirilen model yazılıma aktarıldı, pilot uygulama da tamamlandı.

KIRMIZI BİNA ÖNCELİKLİ

Türkiye’deki 500 bin kamu binasında aynı anda risk tespiti yapmanın teknik ve bütçe açısından mümkün olmaması durumunda gerçekleşen çalışmada süreç su şekilde devam ediyor;

Bir tablet ve cihaz aracılığıyla binalardan karot almadan ya da...