05 / 05 / 2024

yeni üniversiteler resmi gazete

yeni üniversiteler resmi gazete

Dördü vakıf sekiz üniversiteye ilişkin düzenlemeleri içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı. Üniversitelerin isimleri şöyle; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi..

Ayçiçek yağına indirim! A101, ŞOK, Migros, Trendyol ve Bizim Toptan yeni fiyatları açıkladı! Kaçırmayın!

Mutfakların en temel gıda ürünleri arasında yer alan ayçiçek yağına Ramazan Bayramı sonrası dev indirim geldi. A101, ŞOK, Migros, Trendyol ve Bizim Toptan yeni fiyatları resmi internet siteleri üzerinden duyurdu. Peki ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? İşte son dakika indirimli fiyat listesi...

Deprem bölgesine ilişkin yeni karar Resmi Gazete'de! Tek tek açıklandı! SON DAKİKA!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle afet bölgesi ilan edilen şehirlerde "sanayi alanı" olabilecek yerlerin belirlenmesi ve planlanması ile yerinde inşa edilecek veya güçlendirilecek iş yerlerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Merkez Bankası krediler için değişikliğe gitti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Merkez Bankası'ndan yeni bir değişklik haberi geldi. Buna göre Özet Döviz Pozisyon Raporlaması'nı kaldırılırken, yeni güncelleme ile birlikte artık döviz değil, toplam kredi borcu yüksek olan firmalar rapor sunabilecek.

Ehliyette yeni dönem! Ehliyeti olanlar hemen baksın! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Ehliyette yeni döneme ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında sürücü belgelerinin karşılıklı tanınmasını kapsayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni harç tutarları Resmi Gazete'de yayımlandı! O tarihten itibaren geçerli olacak!

Harçlar Kanununa bağlı tarifelerdeki bazı maktu harçların yüzde 50 oranında artırılmasına yönelik yeni tutarlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Bireysel emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Alınan bir kararla BES için yeni bir düzenleme gerçekleştirildi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısının yatırıldığı fonların borsaya yatırılabilecek kısmı arttırıldı. Alınan karar, Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İşte Whatsapp’in yeni özelliği! Artık kayıtlı olmasa da profil resmi görülebilecek!

Whatsapp’ta pek çok kullanıcının çok beğeneceği bir özellik geliyor.  Popüler sosyal medya platformunun getireceği yeni özellik ile artık telefonda numarası kayıtlı olmayan kişilerin de profil resmi görüntülenebilecek.

Akaryakıt piyasasını alt üst edecek karar! 2023’de geçerli olacak! İşte detaylar!

Akaryakıt piyasasında hareketlilik bitmiyor. EPGİS petrol piyasasında alınan son alınan yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o detaylar!

Resmi Gazete’de yayınlandı: Yeni isimler atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Rekabet Kurulu İkinci Başkanlığına ve üyeliğine yeni isimler getirildi.

Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder?

Tapu devri; konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza ait kullanım hakkının eski sahibinden yeni sahibine resmi belgeler ile geçirilmesi anlamına geliyor. Peki, Tapu devir ücreti ne kadar 2022? Tapu devir ücretini kim öder? İşte tüm detaylar...

ABD'de yeni konut satışları pandemiden beri en düşük seviyeye geriledi!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yükselen fiyatlar ve faizlerdeki artışla pandemiden beri en düşük seviyeye geriledi

Yıllık 800 bin yeni konut talebine rağmen karşılık konut üretimi 550 binlerde!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de yıllık ortalama yeni konut talebi 800 bin adede yaklaşırken, son dönemlerde arz sayısı 550 binlerde seyrediyor.

yeni üniversiteler resmi gazete Haberi

yeni üniversiteler resmi gazete

Türkiye'de 8 yeni üniversite kuruluyor. Dördü vakıf sekiz üniversiteye ilişkin düzenlemeleri içeren kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanuna göre, İstanbul'da Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir üniversite kurulacak. Üniversite, sosyal ve beşeri bilimler, hukuk, siyasal bilgiler, İslami ilimler, tıp, mühendislik ve mimarlık, bilgisayar ve bilişim fakülteleri ile sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitülerinden oluşacak.


Rektör beş yıllığına, Yükseköğretim Kurulu'nun önereceği profesör akademik unvanına sahip 3 aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.

Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesini Güçlendirme Vakfı kurulacak. Vakfın temel amacı, Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni desteklemek olacak. Vakfın organları; Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu olarak belirlendi. Maliye Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı ile orta, lise ve yükseköğretim öğrencilerini burs...