03 / 05 / 2024

yeni vergi yapılandırmaları

yeni vergi yapılandırmaları

Yeni emlak vergisi affı, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile gündeme geldi. İşte emlak vergisi affından yararlanma şartları..

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Peki vergi yapılandırma düzenlemesinden kimler faydalanacak, yapılandırmada başvuru süresi ne zaman sona erecek? İşte yanıtı...

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyenler kesinlikle buraya baksın! Çok önemli detaylar var

Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyen vatandaşlar yeni düzenlemeden faydalanıp faydalanmayacağını merak ediyor. Vatandaşları ilgilendiren çok önemli detaylar belli oldu.

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni haftada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen yeni yapılandırma paketine göre, taksit sayısı bu kez öncekilerden farklı olacak. Nasıl mı? İşte ayrıntılar…

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Ceza ve vergi borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada son günler!

Milyonlarca vatandaşın Devlete olan borçlarının yapılandırılması için tanınan sürenin sonlarına geliniyor son tarih 30 Eylül. Şimdiye kadar vergi dairelerine başvuru yapan vatandaşların sayısı 4.5 milyonu geçti ve tutar 110 milyar liraya yaklaştı.

Dikkat! SGK yapılandırmaları için son tarih!

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun'dan yararlanmak için başvuru süresi 30 Eylül tarihinde dolacak.

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi!

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile esnaf ve sanatkârların vergi borçlarının yeniden yapılandırılması amaçlanıyor. 

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

yeni vergi yapılandırmaları Haberi

yeni vergi yapılandırmaları

Yeni emlak vergisi affı!

Yeni emlak vergisi affı, Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile gündeme geldi.


Emlak ve çevre temizlik vergisi borcu bulunan vergi mükellefleri bu kanun kapsamında vergilerini yapılandırarak ödeyebilecek. Ancak, yapılandırma hakkının kaybedilmemesi için başvuru döneminin kaçırılmaması gerekiyor.


Emlak vergisi affı için son tarih 30 Kasım 2014 olarak tespit ediliyor. Bu tarihe kadar, vergi mükelleflerinin belediyenin mali hizmetler müdürlüğüne giderek müracaat etmeleri gerekiyor. Aksi halde, af hakkı kaybediliyor.


Yapılandırmaya müracaat eden kimseler mevcut emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarını peşin ödeyebilecekleri gibi taksitli olarak ve kredi kartı ile de ödeyebilecek.


Taksitli olarak ödeme yapmak isteyenlerin, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödeme yapması gerekiyor. 


Bir sene içerisinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi...