03 / 05 / 2024

Yeni Zelanda İstanbul

Yeni Zelanda İstanbul

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Özlem Dalga,bugünkü yazısında Yeni Zelanda'nın bölgesel merkezi İstanbul olacak başlığını ele alıyor. İşte, Dalga'nın köşe yazısı;

İstanbul gayrimenkulde Londra’dan pahalı mı?

Gayrimenkul yatırımcısı son dönemlerde Londra'ya ilgi gösteriyor. Özellikle kentte üretilen yeni projeler, İstanbul’un fiyatlarının gerisinde kaldı...

Yeni Zelanda'da konut piyasası canlanacak!

Yeni Zelanda'da Ekim ayında konut fiyatlarında değişiklik yaşanmazken konut piyasanın, seçimlerin geride kalmasıyla birlite genel olarak daha hareketli olduğu kaydedildi.

Netflix, ABD'de şifre paylaşımına yönelik baskı başlattı

Netflix kullanıcıları, yayın devinden bir kez daha rahatsız olmaya başladı. Netflix'in ücretsiz hesap paylaşımını ortadan kaldırmak için tasarlanan ücretli paylaşım planı, bu yılın başlarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya olmak üzere dört ülkede daha uygulandı.

Yapay zeka gelecekte seçimlere damgasını vuracak!

ABD, Yeni Zelanda ve Japonya gibi ülkelerde seçim çalışmalarında artık yapay zeka uygulamalarından yararlanılıyor. Özellikle seçim güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayan bu uygulamaların gelecekte ülkemizde de yavaş yavaş yer bulması bekleniyor.

KİPTAŞ'tan ev almak isteyen İstanbullular dikkat! Yeni proje için düğmeye basıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, yeni projesi için start verdi. KİPTAŞ'ın yeni projesi İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilecek.

KİPTAŞ'tan Etiler'e komşu yeni proje geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, yeni projesi için düğmeye bastı. KİPTAŞ'ın yeni projesi İstanbul Beşiktaş Akatlar'da hayata geçirilecek. İşte detaylar...

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesiyle İstanbul'a 604 konut 224 home ofis geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın yeni projesiyle İstanbul Pendik'e 894 bağım birim inşa edilecek.

Türkiye'de ev fiyatları neden yükseliyor?

Dünyada ev fiyatlarının en fazla yükseldiği ilk üç ülke belli oldu buna göre; Türkiye'de 29,2, Yeni Zelanda'da yüzde 25,5 ve ABD'de yüzde 18,6 artış kaydedildi. Peki konut fiyatları neden artıyor?

Milyarderler arazi avında!

Sustainability dergisinde yayımlanan bir araştırmada, başta Yeni Zelanda olmak üzere, İzlanda, Birleşik Krallık, Tazmanya ve İrlanda küresel toplumsal çöküşten kurtulmak için sığınılacak en iyi yerler arasında bulunuyor.

Konut alacaklar dikkat! Yeni uygulama hayata geçiyor!

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, konut dolandırıcılığının önüne geçmek için tüzel bilirkişilik sistemini hayata geçirmişti. Yeni sistem İstanbul ve Antalya'da uygulanmaya başlayacak.

Antarktika üssünün yeniden inşası için 247 milyon dolar harcanacak!

Yeni Zelanda Maliye Bakanı Grant Robertson yaptığı açıklamada Antarktika üssünün yeniden inşa çalışmaları için toplamda 247 milyon dolar harcanacağını söyledi.

Yeni Zelanda'daki 12 konteynerden yapılan ev dikkat çekiyor!

Yeni Zelanda'nın Waikato bölgesinde geniş bir arazide yapılan konteyner ev, alışılmışın dışındaki tasarımıyla dikkat çekiyor. 12 adet konteynerin birleşiminden inşa edilen evde 6 adet yatak odası ve havuz yer alıyor. 

Yeni Zelanda'da dev kasaba 7,5 milyon dolara satılıyor!

Yeni Zelanda'da 2006 yılında yapımı tamamlanan Vahşi Batı kasabası 7,5 milyon dolara satılıyor. Kasabada bir tahta şerif ofisi, sinema salonu olarak ikiye katlanan bir adliye binası ve hatta lisanslı bir salon bulunuyor.

Yeni Zelanda İstanbul Haberi

Yeni Zelanda İstanbul

YENİ Zelanda’nın en yenilikçi firmaları, Türkiye’deki yatırımlarını tanıtmak ve yeni işbirliği fırsatları için Yeni Zelanda Ticaret ve Kalkınma Ajansı (NZTE) önderliğinde bir akşam yemeğindeyiz. Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümüne denk gelen bugünlerde daha da anlamlı olan, bir trajediden dostluğa dönüşen sürecin en güzel örneklerinden birini oluşturan Yeni Zelanda-Türkiye ilişkilerinin, ticari ve ekonomik boyutunu derinleştirmek şimdiye kadar kolay olmamış.




Türkiye ile Yeni Zelanda arasındaki uzaklık ticaret rakamlarına da yansıyor. TİM verilerine göre nisan ayında toplam ihracatımız % 9.8 düşerken çok ticaretimiz olmayan Yeni Zelanda’ya ihracatımız % 3.5 düşmüş. Yeni Zelanda’nın ihracatında başlıca ülkeler; Avustralya, Çin, ABD, Japonya, Güney Kore, İngiltere olarak sıralanırken, ithalatında Çin, Avustralya, ABD, Japonya, Singapur, Almanya sırasıyla önde gelen tedarikçiler olarak görülüyor. Yemekte Yeni Zelanda’nın Türkiye Büyükelçisi Jonathan Curr’dan...