14 / 05 / 2024

yeniden apartman yapılması

yeniden apartman yapılması

Ağır hasar gören,yıkılma tehlikesi olan riskli yapılar kentsel dönüşüm adı altında yeniden yapılandırılıyor.Peki apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?İşte apartmanın yeniden yapılması kararı..

Altın borcu olanlara kritik uyarı! Kara kara düşünmeyin uzman Tunç Şatıroğlu yapılması gerekenleri bir bir anlattı

Gram Altında düşüş yaşanmasının ardından yeniden yükselişe geçmesi piyasalarda borcu olan vatandaşların sıkıntısını konuşmaya başladı. Piyasa  Uzmanı Tunç Şatıroğlu yapılması gerekenleri bir bir anlattı.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü 31506 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılması talep edildi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonucunda yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden vatandaşların yakınları apartmanın olduğu bölgeye park yapılmasını talep etti.

7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları yeniden düzenlenecek. 

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AKM'nin yıkılıp yeniden yapılması 1.3 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. Yapılan son ihaleyle birlikte AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası, 1 milyar 262 milyon 959 bin 280 TL oldu.

Kentsel dönüşümün bir an önce yapılması gerek!

Deprem konusunda, daha doğrusu yapı stoğumuzun yeniden elden geçirilmesi ve binaların dayanıklı hale getirilmesi, kentsel dönüşümlerin bir an önce yapılması gerekiyor.

Sancaktepe'de depremden etkilenen okula sıva yapılmasına velilerden tepki!

İstanbul’da meydana gelen depremden sonra hasar alan okul binasının tamir edilmesine velilerden tepki geldi. Veliler, okulun yıkılıp yeniden yapılması talebinde bulundular…

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için teklif verildi!

Kentsel dönüşümde yıkılan ibadethanelerin yeniden yapılması için Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi...

Çatalca KİPTAŞ Konutları'nda yıkım tespiti yeniden yapılacak!

Çatalca KİPTAŞ Konutları'ndaki yıkılacak konutların yeniden tespitinin yapılmasına karar verildi.

Niğde'de evlerin afete karşı yeniden yapılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bir köyünde evlerin afet riskine karşı yeniden yapılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

yeniden apartman yapılması Haberi

yeniden apartman yapılması

Apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır? 

Bakanlığın sunmuş olduğu kentsel dönüşümden yararlanmak isteyen eski yapı sahiplerinin öncelikle ilgili kurum ve kuruluşlarca tespiti yapılıyor.Riskli raporunun alınmasından sonra kentsel dönüşüm için başvuru yapılıyor.


Kentsel dönüşüm için bina sakinlerinden birinin müraacatı yeterli oluyor.Kentsel dönüşüm için gerekli evraklar tapu belgesi ve kimlik fotokobisidir.


Riskli yapılar, 6/3/2007 tarihli ve 26454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre tespit ediliyor.Yönetmelik hükümlerine göre:


1. Riskli yapı olarak tapu kütüğüne kaydedilen taşınmazların maliklerine, altmış günden az olmamak üzere süre verilerek riskli yapıların yıktırılması istenilir.


2.Riskli yapıların birinci fıkra uyarınca verilen süre içinde maliklerince yıktırılıp yıktırılmadığı, Müdürlükçe mahallinde kontrol edilir ve riskli yapı, malik tarafından yıktırılmamış ise, yapının idarî makamlarca yıktırılacağı belirtilerek ve otuz günden az olmak...