17 / 05 / 2024

Yeniden dengelenme nedir

Yeniden dengelenme nedir

Yeniden dengelenme zor hale gelmeye başladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, " Türkiye ekonomisinin yeniden dengelenmesi daha zor hale gelmeye başladı " açıklamasını yaptı.

E-Haciz nedir, nasıl kaldırılır? E-Haciz sorgulama 2024!

Pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı E-haciz, vergi ödemeleri ile beraber yeniden gündeme geldi. Peki E-Haciz nedir, nasıl kaldırılır? E-Haciz sorgulama 2024...

Borsada bu şirketlere dikkat! İşte, şubat ayında yatırımcısını en fazla kayba uğratan şirketler

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle Borsa İstanbul geçtiğimiz ay satış ağırlıklı bir seyir izledi. SPK’nın aldığı önlemlerin ardından borsada yeniden dengelenme eğilimi ağır basarken, özellikle bazı şirket hisselerinde yoğun satış baskısı gözlendi.

Duymayan kalmasın! A101'de uygun fiyata Oppo A55 yeniden satışta! 21 Aralık 2022 fiyat listesi...

Duyduk duymadık demeyin! Oppo A55 yeniden A101'e geldi! Peki, A101'de Oppo A55 fiyatı ne kadar? Oppo A55 A101 fiyatı nedir?Oppo A55'in özellikleri nelerdir? 21 Aralık 2022 itibari ile Oppo A55 özellikleri ve fiyat listesi...

Cumhuriyet tarihinde 104 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşti! Reşat altını yeniden basıldı Reşat altını nedir?

Piyasada altına olan talebin yeniden artması nedeniyle artan sahtecilik olaylarının önüne geçmek ayrıca talebe cevap vermek isteyen Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 104 yıl aradan sonra yeniden Reaşt altını basımına başladı.

EYT son durum nedir? EYT çıkacak mı, yeni gelişme var mı?

Emeklilikte yaşa takılanların heyecanla beklediği EYT yasasına dair güncel gelişmeler yakından takip ediliyor. Seçim öncesi yeniden gündeme gelen konuya dair araştırmalar ise güncel olarak yapılıyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT son durum nedir? İşte tüm detaylar...

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? Tavan fiyat uygulaması ne anlama geliyor?

Bugün akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği konuşuldu. Peki, Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? İşte tüm detaylar...

GELİR VERGİSİ DİLİMLERİ 2022! Vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır?

Gelir vergisi dilimleri, Maliye Bakanlığı tarafından her sene başında yeniden düzenleniyor ve kişinin yıllık toplam geliri üzerinden yapılan hesaplamalarla belirleniyor. Peki vergi dilimi nedir, nasıl hesaplanır? İşte 2022 yılına ait vergisi dilimleri…

Gayrimenkul, 2020'de yeniden en önemli yatırım aracı olacak!

2020 yılının sektörde bir dengelenme yılı olacağını belirten Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, stokların erimesiyle zaman içinde fiyatların yeniden çıkış eğilimine gireceğini ve bu yüzden  gayrimenkul alımı için en doğru zamanın geldiğine dikkat çekti.

Konkordatoda dengelenme süreci başladı!

Konkordato ilan eden şirketler, dengelenme süreci sonrası atılan adımlar ile hızla toparlanıyor. 100 firma borçlarını yeniden yapılandırırken, 22 şirketin de konkordatodan çıktığı belirlendi.

İmar barışı nedir?

İmar barışı, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı kapsamında düzenleniyor. Peki, imar barışı nedir?

Saçak seviyesi oranı nedir?

Saçak seviyesi ile ilgili esaslar, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. Peki, saçak seviyesi nedir?

Konut dışı kentsel çalışma alanı nedir?

Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında konut dışı kentsel çalışma alanları ile ilgili esaslar yeniden belirlendi. Peki, konut dışı kentsel çalışma alanı nedir?

Türk Akımı ve Güney Akımı projesi nedir?

Son dönemde yeniden gündeme gelen Güney Akımı ve Türk Akımı projeleri nedir? Karadeniz’in altından geçerek Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşacak Türk Akımı doğalgaz boru hattı nedir? İşte projenin detayları.

Yeniden dengelenme nedir Haberi

Yeniden dengelenme nedir

Fitch Ratings'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisinin yeniden dengelenmesinin daha zor hale gelmeye başladığı belirtilerek, kırılgan olan Avro Bölgesi toparlanmasının ve artan jeopolitik risklerin cari işlemlerdeki düzelmeyi yavaşlatırken, parasal politika ayarlamalarının mayıs ayından bu yana gevşediği dile getirildi.


Son verilerin yeniden dengelenmeye ilişkin karışık mesajlar verdiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"2013 yılı ile kıyaslandığında, yıllık kredi büyümesi yüzde 20 ile neredeyse yarıya indi. Ancak, son faiz indiriminin bu trendi kolayca tersine çevirebilmesiyle bu azalışın hızı yavaşladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) araştırması, cari açığın, kredi büyümesine duyarlı olduğunu gösteriyor. Çekirdek enflasyon yıl başından bu yana yüzde 9'un üzerinde seyrediyor. Bu oran, TCMB'nin yıl sonu hedefi ve orta vadeli hedeflerin üzerinde bulunuyor. Parasal politika ayarlamaları, yükselen enflasyona rağmen...