17 / 05 / 2024

Yenikapı inşataları

Yenikapı inşataları

Marmaray ve Metro projeleri kapsamında Üsküdar, Sirkeci ve Yenikapı’daki istasyonların inşasıyla açığa çıkan arkeolojik bulgularla gemicilik üzerine bilinenler de baştan sona değişti. Yenikapı'daki inşaatlarla tarih yeniden yazıldı.

Kartal Atalar Harmony Sitesi'nde lansmana özel indirim! Yeni proje!

Karagülle İnşaat tarafından Kartal Şehit Hakan Kurban Caddesi üzerinde inşa edilen Kartal Atalar Harmony Sitesi lansmana özel indirim fırsatlarıyla satışta. Peki Kartal Atalar Harmony Sitesi'nde konut fiyatları ne kadar?

1938'de Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler istimlak edilecekmiş!

1938 yılında Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler, bölgede çirkin görüntüye neden olduğu için istimlak edilmesine karar vermiş.

Kalıcı deprem konutlarının yapımı devam ediyor...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra kalıcı konut çalışmaları kapsamında, Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten yapılan 130 köy evinden 32'si tamamlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Atalar Harmony City satışta! Yeni proje!

Kamuran Akbay Şirketler Grubu tarafından inşa edilen Atalar Harmony City satışa çıktı. Proje kapsamında yüzde 35 peşin ödemelerde 36 ay taksit fırsatı sağlanıyor. İşte projeye ilişkin tüm merak edilenler...

2023 iftar çadırı nereye kurulacak! Yenikapı, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar için iftar yerleri belli oldu!

Ramazan ayı, sadece aç kalmak değil aynı zamanda birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek için önemli bir fırsattır. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bu mübarek ayda, İstanbul'da belediyeler ve hayırseverler tarafından belirlenen noktalarda iftar çadırları kurulmaktadır.

Atalar Vinç Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atalar Vinç Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Harun Kurtkaya tarafından kuruldu.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın inşaatında son durum!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın, mevcut M1A Yenikapı–Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu’nda entege olması için çalışmalar, 11 Eylül 2020 Cuma günü başlayacak.

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

Yenikapı'daki spor tesisleri bu ay açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikapı Etkinlik Alanında inşa edilen futbol sahalarında sona gelindi. Çalışmaların büyük kısmının tamamlandığı dev tesis, futbol kulüplerinin antrenmanlarına ve Amatör Lig maçlarına da ev sahipliği yapacak.

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

Yenikapı Atatürk Havalimanı metrosu tamamen yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), modern metro sistemine geçişinin ilk adımı olacak olan ve 30 yıl önce hizmete giren M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı hattının kapasitesini artırmak için bir proje geliştirdi. 

Kartallife Atalar'da son daireler, son fırsatlar!

STCA Gayrimenkul imzası ile hayata geçirilen Kartallife Atalar'da kalan son daireler için son fırsatlar sunuluyor. Projede daireler hemen teslim ediliyor..

Atalar Bamteli Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Atalar Bamteli Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Sadık Şahin tarafından kuruldu. 

Yenikapı inşataları Haberi

Yenikapı inşataları

Yenikapı’da 58 bin metrekare alanda deniz seviyesinin 3 metre üzerinde başlayan arkeolojik kazılar İstanbul tarihinin en kapsamlı arkeolojik kazıları oldu. Yenikapı’da -1 metre ile -6,30 metre arasında, Erken Bizans Dönemi’nin en büyük liman olan Theodosius Limanı gün ışığına çıkarıldı. 3 ayrı bölgede sürdürülen kazılarda Marmaray kazı alanında 13, Metro kazı alanında 22 olmak üzere değişik ölçü ve tipte 5-11. yüzyıllara tarihlendirilen 35 tekne kalıntısı gün ışığına çıkarıldı. Yakın zamanda bulunan 2 batıkla birlikte tekne sayısı da 37’ye yükseldi. Dünya’nın en geniş repertuarına sahip antik tekne koleksiyonlarından birini oluşturan Yenikapı batıkları, Bizans Dönemi gemi tipolojisi, gemi yapım teknolojileri ve bu teknolojinin gelişimine ilişkin önemli bilgiler sundu. 10 yıllık arkeolojik çalışma sonucunda elde edilen verileri Cemal Pulak’ın liderlik ettiği ve aralarında...