01 / 05 / 2024

Yenikapı Müzesi son durum

Yenikapı Müzesi son durum

İstanbul’un tarihini değiştiren eserlerin bir müzede toplanarak sergilenmesi için çalışmalar başladı.İstanbul’daki Yenikapı kazılarında bulunan 37 tarihi gemi kalıntısının ve diğer tarihi eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi, 2019’da açılacak.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Muğla'da yüzde 90'ı tamamlanan Bölge Müzesi'nin inşaatında son durum!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yüzde 90’ı tamamlanan Bölge Müzesi’nin yüklenici firmasına fesihname gönderdi, şantiyeyi boşaltmasını istedi. Firma, Büyükşehir Belediyesi’ni mahkemeye verdi, yürütmeyi durdurma kararı aldırdı...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Troya Müzesi Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma projesidir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Troya Müzesi, Çanakkale'yi tarihiyle yeniden buluşturma, bu kadim şehri ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için tekrar bir çekim merkezi haline dönüştürme projemizin adeta son halkasıdır." ifadelerini kullandı...

Yenikapı Müzesi geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, göreve geldiğinde, Marmaray kazılarında çıkan eşsiz eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi projesini hayata geçirmeyi hedefliyor...

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dondurma Müzesi'nin inşaatını tamamladı.

Troya Müzesi Ekim'de açılacak!

Yapımına 4 yıl önce başlanılan Troya Müzesi'nde son aşamaya gelindi. Müzenin Ekim ayında açılacağı açıklandı.

Konya Payitaht Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilenPayitaht Müzesi, Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapan Konya’da ecdadın hatıralarını gelecek nesillere aktaracak.

Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde hayata geçirilen Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Kahramanmaraş Panorama Müzesi’nde son durum!

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’ni inceledi.

Kahramanmaraş Edebiyat Müzesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kentteki Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ni restore ediyor.

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları son sürat sürüyor.

Avcı Architects, Avrasya Tüneli Müzesi ile sergi algısını değiştiriyor!

Avcı Architects tarafından yapılan Avrasya Tüneli Müzesi, son teknoloji anlatım teknikleriyle sergi algısına yenilik getiriyor.

Yenikapı Müzesi son durum Haberi

Yenikapı Müzesi son durum

İstanbul arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’nün sorumluluğunda sürdürülen kazıların tamamlanmasının ardından İstanbul’un tarihini değiştiren eserlerin bir müzede toplanarak sergilenmesi için çalışmalar başladı. İstanbul Üniversitesi Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Kocabaş, Türk bilim insanları kadar pek çok ülkeden bilim insanının müzeyi heyecanla beklediğini belirtti. 


İstanbul’un dünyanın en zengin gemi batığı koleksiyonuna sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ufuk Kocabaş, yılda yaklaşık 1 milyon 200 bin ziyaretçinin gezdiği İsveç’in başkenti Stockholm’deki Vasa Müzesi’yle, kurulması planlanan Yenikapı Müzesi’ni karşılaştırdıklarını söyledi.


‘Yankı uyandıracak’

Kocabaş, “Dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken ve Stockholm’e büyük turist geliri kazandıran Vasa Müzesi bir gemi gibi tasarlanmış. Metro ve Marmaray istasyonlarının bulunduğu noktada kurulacak müze, batıkların korunması için Vasa Müzesi’ndeki gibi iklimlendirme sistemine sahip olacak. Müze, İstanbul’un geçmişine ışık...