18 / 05 / 2024

Yenikent Deresi Çevre Düzenleme Projesi

Yenikent Deresi Çevre Düzenleme Projesi

Geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi tarafından Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi kapsamında ıslah çalışmaları başlatılmış, proje için start verilmişti.

Beykoz Riva Deresi çevresindeki 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tamamlanan Riva Deresi çevresindeki toplam 6 mahallenin imar planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar...

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Murat Kurum'dan Riva Deresi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Riva Deresi'ne ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. Kurum, "Sayın Başkanımıza tavsiyemiz, arıtma tesislerini işler hale getirsin, çevrenin kirlenmesine müsaade etmesin" dedi...

Murat Kurum: Riva Deresi'ni kimsenin insafına bırakmayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Riva Deresi'ni kimsenin insafına bırakmayacağız, kaderine terk etmeyeceğiz." dedi.

Riva Deresi yeniden tasarlanıyor!

Beykoz Belediyesi’nin hazırladığı ‘Riva Deresi Çevre Koruma, Su Güvenliği Yönetimi Projesi ile Kentsel Tasarım Peyzaj Projesinin’ İstanbul Valiliği onayıyla ÇED sürecine başlandı.

Kanal Riva projesinde imzalar atıldı!

Riva Deresi Çevre Koruma, Su Güvenliği ile Kentsel Tasarım Projesi'nde imzalar atıldı. Proje ile Riva Deresi ve çevresinde yeni bir turizm cenneti yapılacak.

Kağıthane'nin değeri Cendere Deresi projesiyle artacak!

Yatırımların hız kesmediği Kağıthane'de bir yeni proje daha hayata geçiriliyor. Cendere Deresi Çevre Projesi ile Kağıthane turizmin merkezi olacak.

Bursa Hacivat Deresi ıslahında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte çevre yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin, Yıldırım İlçesi’ndeki Hacivat Deresi’nin Ankara Yolu ile Kaplıkaya arasındaki 2. etap çalışmalarının başladığını söyledi...

Düzce Asar Deresi temizleniyor!

Düzce Belediyesi “Temiz Çevre” politikası kapsamında Asar Deresi ve çevresinde başlattığı temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü inşa ediyor. Proje kapsamında kavşak kolları ile çevre düzenleme çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Yenikent Deresi için protokol imzalandı!

Geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi tarafından Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi kapsamında ıslah çalışmaları başlatılmış, proje için start verilmişti.

Yenikent Deresi Islah ve Çevre Düzenleme projesine başlandı!

Söke Belediyesi, yıllardır özlemle beklenen dev proje için harekete geçti. Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi çalışmaları başladı. Yenikent Deresi içinde temizlik çalışmaları yapılıyor.

Söke Yenikent Deresi ıslah ediliyor!

Söke Belediyesi, yıllardır özlemle beklenen dev proje için harekete geçti. Proje kapsamında Yenikent Deresi temizlenip, istinat duvarı içine alınacak, çevre düzenleme çalışmalarıyla mesire alanları oluşturulacak.

Yenikent Deresi Çevre Düzenleme Projesi Haberi

Yenikent Deresi Çevre Düzenleme Projesi

Geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi tarafından Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi kapsamında ıslah çalışmaları başlatılmış, proje için start verilmişti. Yenikent Deresi Çevre Düzenleme Projesi’ne ilçenin köklü kuruluşu BatıSöke Çimento Fabrikası’ndan destek alınıyor. Eylül ayı Meclis toplantısında kararı alınan BatıSöke Çimento Fabrikası ile işbirliği yapılan protokol ile resmiyet kazanmış oldu. Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi kapsamında BatıSöke Çimento Fabrikası T.A.Ş, derenin taban betonu ile derenin iki yakasına yapılacak 850 metre uzunlukta, 2.5 metre yükseklikte çevre taş duvarlarının yapımına katkı sağlayacak. 2015 yılı için 200 Bin, 2016 yılı için 600 Bin TL olmak üzere toplam 800 Bin TL kaynak fabrika tarafından aktarılacak. Taş duvar yapım çalışmasının ardından derenin çevre düzenlemesi Söke Belediyesi tarafından yapılacak. İşin yapımı ile ilgili...