27 / 04 / 2024

Yenimahalle Belediyesi dönüşüm

Yenimahalle Belediyesi dönüşüm

İnsan odaklı kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu sahiplerini yıllarca oturdukları mahallelerinde ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi’nin projeleri sayesinde gecekonduların yerinde modern konutlar yükseliyor.

Gaziosmanpaşa Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Türkiye’nin en büyük “yerinde kentsel dönüşüm” çalışmasının sürdürüldüğü Gaziosmanpaşa’da, Yenimahalle Evleri 9A 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için kura çekimi gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Batman Belediyesi duyurdu: İki mahallede kentsel dönüşüm başlayacak!

Batman Belediyesi, 2 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini duyurdu. Bu kapsamda ilde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. İşte belediye tarafından konuya ilişkin aktarılan detaylar...

Beykoz Belediyesi Tokatköy'deki kentsel dönüşümün detaylarını açıkladı!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinin detayları Beykoz Belediyesi'nin internet sitesinden yayımlandı. İşte Tokatköy Mahallesi kentsel dönüşüm projesi hakkında merak edilenler...

Narlıdere Belediyesi, dönüşüm komitesi kuracak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay vererek askıya aldığı kentsel dönüşüm planları çerçevesinde Narlıdere Belediyesi, hak sahipleri için bir toplantı gerçekleştirdi.

Kocaeli Yeni Mahalle için kentsel dönüşüm kararı! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Yenimahalle Mahallesi için kentsel dönüşüm kararı ele alındı. 

Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde kentsel dönüşüm çıkmazı!

Beylikdüzü'nün Gürpınar ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde görüşüldü. Mecliste  Gürpınar Mahallesi’ndeki riskli yapılara yönelik plan notu değişikliği teklifine AKP’li Meclis üyeleri ‘hayır’ dedi.

Mersin Akdeniz Belediyesi'nin gündemi kentsel dönüşüm!

Mersin Akdeniz Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak kentsel dönüşüm konusunda destek çağrısında bulundu. 

Çanakkale Belediyesi'nde gündem kentsel dönüşüm!

Çanakkale Belediyesi, Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısının ikinci bilişiminde, Sosyal Konutlar Mevkii kentsel dönüşüm çalışmalarını gündeme aldı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Üsküdar Belediyesi'nden kentsel dönüşüm plan iptali açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar'da 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planlarının iptali üzerine basında çıkan haberler sonrasında konuyla ilgili Üsküdar Belediyesi'nden açıklama geldi.

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında kentsel dönüşüm sözleşmesi! 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında "Kentsel Dönüşüm Bilgi ve Tecrübe Aktarımı" kapsamında bir sözleşme imzalandı...

Yenimahalle Belediyesi dönüşüm Haberi

Yenimahalle Belediyesi dönüşüm


Yenimahalle Belediyesi gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri ile vatandaşlara çağdaş yaşamın kapılarını açtı. İnsan odaklı kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu sahiplerini yıllarca oturdukları mahallelerinde ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi’nin projeleri sayesinde gecekonduların yerine ilçede sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş modern konutlar dikkat çekiyor.

Göç Ettirmeyen Kentsel Dönüşüm

İlçede çarpık kentleşmenin kökünü kazıma sözü veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu amaçla Macunköy, Şentepe Pamuklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projelerine hayat verdi. Bu projeler sayesinde gecekonduların yerine ilçede sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş modern konutlar yükselmeye başladı.


Pamuklar yeniden doğdu


Yenimahalle Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Pamuklar Mahallesi, eski görüntüsünden uzaklaşarak yepyeni bir çehreye büründü. Yıkılan gecekonduların yerine 422 modern konut inşa edildi. Her ayrıntı düşünülerek yapılan, çevre düzenlemeleri...