09 / 05 / 2024

Yenimahalle Belediyesi iskansız yapı

Yenimahalle Belediyesi iskansız yapı

Yıllardır iskan sorunu yaşayan ailelerin yüzünü güldüren Yenimahalle Belediyesi, 2981 sayılı İmar Affı Yasası yürürlükten kalkmadan önce ilçede iskansız bina kalmaması için kolları sıvadı...

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

Trabzonlu vatandaşlara ruhsatsız ve iskansız konut uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), vatandaşları iskansız ve ruhsatsız konutlara karşı uyardı...

İskansız ev için konut kredisi nasıl çekilir? 

Ev sahibi olmak isteyenler ancak almak istedikleri ev için iskanı olmayan vatandaşlar iskansız ev için konut kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki,  iskansız ev için konut kredisi alınabilir mi? İşte detaylar...

Ankara Yenimahalle Belediyesi'nden kira ödemelerine yüzde 50 indirim!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, 2021 yılı ilk meclis toplantısında belediyeye ait mülkler için kira ödemelerinde yüzde 50 indirim yapılmasına karar verdi. 

Yenimahalle Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Hafta sonu belediyenin tahsilat veznelerinin açık olacağını duyuran Yenimahalle Belediyesi, vergi mükelleflerini emlak vergisi konusunda uyardı. 

Yenimahalle Belediyesi'nden Ata Mahallesi’ne 2 yeni yatırım!

Yenimahalle Belediyesi ilçenin en hızlı gelişen mahallelerinden Ata Mahallesi’ne 2 yeni yatırım kazandıracak...

Veysel Tiryaki: Yenimahalle’nin yüz yılını planladık!

Yerel seçimler için hazırladıkları projelerin birçoğunun Türkiye’de ilk defa hayata geçirileceğini söyleyen Başkan Adayı Tiryaki “Biz Yenimahalle’nin yüz yıl sonrasını planladık” diye konuştu.

Yenimahalle Ata Kültür Merkezi açıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yenimahalle Belediyesi tarafından her mahalleye yapılması planlanan kültür merkezlerinden birisi daha Ata Mahallesi’nde hayata geçirildi.

Ankara'da yüzler imar barışıyla güldü!

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından imar barışı kapsamında iskansız binalar tek tek yıkılıyor. Bölgede 25 bin 196 konut ve 6 bin 645 işyeri olmak üzere toplamda 38 bin 486 hane imar affından faydalandı.

Ankara Yenimahalle’de iskânsız ev kalmayacak!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yenimahalle Belediyesi planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda da çok önemli adımlar atıyor.

Ankara Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde 4 açılış birden!

İlçedeki çalışmalarını sürdüren Yenimahalle Belediyesi, ilçenin her noktasında vatandaşların hizmete kendi mahallelerinde yürüme mesafesinde ulaşabilmesi için yeni tesisler açmaya hız kesmeden devam ediyor.

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

7 soruda iskansız evde oturmanın riskleri!

Belediyelerin İmar müdürlükleri yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan deniyor. İşte 7 soruda iskansız evde oturmanın riskleri...

Yenimahalle Belediyesi iskansız yapı Haberi

Yenimahalle Belediyesi iskansız yapı

Vatandaşları evlerinin gerçek sahibi yapmak için göreve geldiği günden beri etkin bir çaba harcayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yıllardır çözüm bekleyen Yenimahallelileri, tapularına kavuşturdu. 5 yılda yaklaşık 940 binaya, yapı kullanma izin belgesi veren Yenimahalle Belediyesi, şimdi de ilçe genelindeki yaklaşık 200 iskansız yapı için harekete geçti.


“Evinizin gerçek sahibi olun”


31 Mayıs 2015’te yürürlükten kalkacak olan imar affı yasası kapsamında konut ve iş yeri sahiplerini mağdur olmamaları için uyarılarda bulunan Yenimahalle Belediyesi, ayrıca Yenimahalle bölgesinde iskan sorunu yaşayan Aşağı Yahyalar, Demetlale, Demet, Demetgül, Özevler, Yeşilevler, Karşıyaka mahallelerindeki apartman sakinlerine gönderdiği mektuplarla da hatırlatma yaptı.


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Dişinizden tırnağınızdan arttırarak aldığınız evlerin gerçek sahibi olmanız için göreve geldiğimiz günden beri elimizi taşın altına koyduk. Yıllardır çözülemeyen sorunu büyük...