04 / 05 / 2024

Yenimahallede cemaate tahsis edilen arsalar

Yenimahallede cemaate tahsis edilen arsalar

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi de, AKP’nin cemaat okullarına tahsis ettiği yerleri, parsel parsel açıklamaya başladı.

Batman çayı yatağındaki kum ocaklarına yeni yer tahsis edildi!

Yaz mevsiminde boğulma vakalarıyla gündeme gelen Batman Çayı yatağındaki kum ocaklarına yeni yer tahsis edildiğini belirten Vali Azmi Çelik: “Islah projesi dışındaki alanlarda kum ocakları kurulacak” dedi.

Kepez Ahatlı'da iki parsel okul yeri olarak bakanlığa tahsis edildi!

Kepez Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında 2 parselin bulunduğu alana okul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi durumu gözden geçirildi.

Tapu tahsis belgesi ile kentsel dönüşümden yararlanılır mı?

Tapu tahsis belgesi, imara aykırı yapılara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla verilen kullanma izni oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile kentsel dönüşümden yararlanılır mı?

Antalya Atatürk Parkı yeniden belediyeye tahsis edildi!

Tur operatörlerinin broşürlerinde yer alan Antalya'nın 5 milyon yılda oluşmuş Falezler üzerindeki Atatürk Parkı, yeniden Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi.

Silivri Belediyesi'nin arazisi İlçe Emniyet Müdürlüğü için tahsis edildi!

Maliye hazinesine ait olan ve kültür merkezi yapılması için Silivri Belediyesi'ne tahsis edilen iki dönüm arazi, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bina yapılması için tahsis edildi.

İBB kiraladığı taşınmazları TÜRGEV'e mi tahsis ediyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve bağlı ilçe belediyeleri kiraladığı taşınmazları TÜRGEV, ENSAR ve Aziz Mahmut Hüdai gibi vakıflara tahsis etmeye başladı.

Adana OSB'ye 180 yeni arsa tahsis edilecek!

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 tesis inşaat, 20 tesis de proje aşamasında. 624 hektarlık genişleme alanının onayda olduğunu belirten Başkan Sütçü, 180 yeni arsa tahsis edileceğini söylendi.

Lara Kent Parkı turizm tesisine tahsis edilecek mi?

Lara Kent Parkı'nın yeniden turizm tesisine tahsis edilmesine yönelik bakanlığın talebini görüşen ATVKBK, 3 bin 600 dönüm ormanlık alan içinde kalan 'Etkileme Geçiş Alanı'nın değerlendirmesini bir başka bahara bıraktı.

Karaman'daki 4 gayrimenkul Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tahsis edilecek!

Karaman ili, Ermenek ilçesi, Güllük Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsis edilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Serdivan Belediyesi'ne ait dini tesis alanı Müftülüğe tahsis edildi!

Serdivan Belediye Meclisi’nde mülkiyeti belediyeye ait dini tesis alanının Müftülüğe tahsis edilmesi kabul edildi. Mart ayı olağan toplantısı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında gerçekleşti.

2/B taşınmaz satışlarından 4 milyar TL tahsis sağlandı!

Hazine taşınmazları, kurumlararası entegrasyonla yakın takibe alındı. 2B arazileri için sadece 2016 Ocak’ta 771 bin kişi satın alma başvurusu yaparken, bugüne kadar toplam 4 milyar lira değerinde tahsis yapıldı.

Erol İşbilen'e tahsis edilen lojmanda akraba yapılanması ortaya çıktı!

Muratpaşa Belediyesi'nde akraba yapılanmasının ortaya çıkmasının ardından şimdi de Başkan Yardımcısı İşbilen'in kendisine tahsis edilen lojmanı oğluna verdiği ortaya çıktı.

TOKİ kendine tahsis edilen arsayı ihale ile satışa çıkardı!

İhale bedelleri yükseldikçe bölgede ev fiyatları da tırmandı. Dar gelirli vatandaşa konut üretme hedefi olan TOKİ kendine tahsis edilen arsayı ihale ile satışa çıkardı.

Yenimahallede cemaate tahsis edilen arsalar Haberi

Yenimahallede cemaate tahsis edilen arsalar

TMMOB’ye bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, AKP’nin cemaat okullarına tahsis ettiği yerleri, “Cemaat’e parsel parsel verilen yerleri açıklıyoruz” diyerek kamuoyuna sundu.


Bugüne kadar yapılan arazi, arsa ve bina tahsisleri ile yasal olmayan süreçlerle yapılan binalara ilişkin açıklama yapılmasını ve hukuki işlemlere başlanmasını isteyen haritacılar, “Darbe girişiminin sorumluları olan bu örgüte nasıl oluyor da bu kadar rahat bir şekilde bu parseller tahsis edilebilmiştir?” sorusunu sordu.


Geçmişte tartışılan belediye ve bakanlıklar eliyle cemaate aktarılan arazilerden iki tanesini açıklayan TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi 12. Dönem Yönetim Kurulu, ‘parsel parsel açıklamaların’ devam edeceğini belirtti.


Açıklama şöyle:


Yenimahalle İlçesi’ne ait Varlık Mahallesi 8409.00m2 alana sahip 7564 ada 1 parseldeki cemaate bağlı Özel Hasan Tanık Ortaokulu’nun arazisi, “Güncel tapu kayıtları”nda “Maliye hazinesine...