30 / 04 / 2024

yenişehir köprüleri

yenişehir köprüleri

İstanbul'dan sonra 2. büyük şehir olacak Yenişehir projesinde doğu ve batı yakası köprülerle bağlanacak. 7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı projede köprü kısımlarında ayrıca otoparklar bulunacak.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!

Bursa'da Karacabey Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'la buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kütüphanenin işleyişinin ve imkanlarının daha kullanışlı hale getirilmesiyle fikir alışverişi yaparken ilçeye yakışacak standartlarda yeni bir kütüphane kurulması için de çalışma

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Kanal İstanbul'un köprüleri 15.5 milyar TL'ye mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir tweet paylaştı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a yapılacak 8 köprünün maliyetinin 15.5 milyar TL olduğunu söyledi...

İtalya'nın köprüleri teker teker çöküyor!

İtalya'da son 3 senede 5 köprü ve viyadüğün çökmesi, bu yapıların güvenliğine ilişkin tartışmalara neden oldu.

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Galata Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Yeni Galata Köprüsü'nde bakım çalışmaları başladı. Çalışmalar 02.30-03.30 saatleri arasında gerçekleşti.

İzmit Yenişehir Kültür Merkezi yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi kente yeni bir kültür merkezi kazandırıyor.

yenişehir köprüleri Haberi

yenişehir köprüleri

Yenişehir projesinin videosunun yayınlanmasıyla birlikte detayları da belli oldu. Yenişehir'de kaç köprü yer alacak sorusunun yanıtından önce projenin detaylarından bahsedelim. 


7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesi,  İstanbul'dan sonra 2. büyük şehir olacak. Projenin toplam 50 milyar dolarlık yatırım bedeliyle inşa edilmesi planlanıyor. 


453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yeni Şehir İstanbul projesinde yeşil alan 146 metrekare, havalimanı alanı 78 milyon metrekare, yollar 108 milyon metrekare ve 167 milton metrekare imar parseli olarak belirlendi. 


Yüksek tepelerde 100 metre aralıklarla 460 gökdelenin yer alacağı Yeni Şehir İstanbul projesinde teras evler, villalar ve 2 ila 14 katlı apartmanlar bulunacak. 


Yolların 8 şeritli tasarlandığı projede apart otel, serbest bölgeler, küçük tekneler için marina, gösteri merkezi, kültür merkezi, müze ve sergi alanları yer alacak. 


Yenişehir'de kaç köprü yer...