28 / 04 / 2024

Yenişehir'de kaç köprü yer alacak?

Yenişehir'de kaç köprü yer alacak?

İstanbul'dan sonra 2. büyük şehir olacak Yenişehir projesinde doğu ve batı yakası köprülerle bağlanacak. 7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı projede köprü kısımlarında ayrıca otoparklar bulunacak.



Yenişehir projesinin videosunun yayınlanmasıyla birlikte detayları da belli oldu. Yenişehir'de kaç köprü yer alacak sorusunun yanıtından önce projenin detaylarından bahsedelim. 


7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesi,  İstanbul'dan sonra 2. büyük şehir olacak. Projenin toplam 50 milyar dolarlık yatırım bedeliyle inşa edilmesi planlanıyor. 


453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yeni Şehir İstanbul projesinde yeşil alan 146 metrekare, havalimanı alanı 78 milyon metrekare, yollar 108 milyon metrekare ve 167 milton metrekare imar parseli olarak belirlendi. 


Yüksek tepelerde 100 metre aralıklarla 460 gökdelenin yer alacağı Yeni Şehir İstanbul projesinde teras evler, villalar ve 2 ila 14 katlı apartmanlar bulunacak. 


Yolların 8 şeritli tasarlandığı projede apart otel, serbest bölgeler, küçük tekneler için marina, gösteri merkezi, kültür merkezi, müze ve sergi alanları yer alacak. 


Yenişehir'de kaç köprü yer alacak?

Yenişehir'de kaç köprü yer alacak sorusunun yanıtı  kanal boyunca 5'i devlet karayollarını 5'i ise kanalın doğu ve batı yakasında olmak üzere 10 olarak belirlendi. Ayrıca köprü alanlarında 150 bin araçlık otoparklar yer alacak. 



60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız




Yenişehir de kaç köprü yer alacak?



Geri Dön