17 / 07 / 2024

YENİŞEHİR MAHALLESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

YENİŞEHİR MAHALLESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

İmar başvurusu için TOKİ ve bakanlığa yazılan dilekçelerin en geç 03.02.2013 Pazar gününe kadar verilmesi gerekiyor...

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Pandemide e-ticarette en çok büyüyen sektör emlak oldu! 

Google Analytics verilerine göre; pandemi döneminde e-ticarette en çok büyüyen sektörlerden birinin emlak sektörü oldu. 

Yalova Valiliği Yürüyen Köşk arazisinin Millet Bahçesine dönüştürüleceği iddiasını yalanladı!

Yalova Valiliği yaptığı açıklamada Millet Bahçesi olarak hizmete açılacak olan taşınmazın Yürüyen Köşk arazisinde kaldığı iddiasının gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

 Fİ YAKA projesinin ismi Fİ ŞEHİR oldu!

Fİ Yapı tarafından Kırıkkale'de hayata geçirilen Fİ YAKA projesinin ismi Fİ ŞEHİR oldu. Projedeki konutların teslimleri bu yıl itibariyle başlıyor.

Fi YAKA Kırıkkale projesinde teslimler bu yıl başlıyor!

İsmi Fİ ŞEHİR olarak değiştirilen Fi Yapı Kırıkkale projesi Fİ YAKA da teslimler bu yıl başlıyor. Projedeki 3+1 daireler 2020 yılında, 1+1 daireler ise 2021 yılında sahiplerine teslim edilecek.

Yürüyen Köşk'te bakım çalışmaları tamamlandı!

Yalova'daki Yürüyen Köşk belediye tarafından bakıma alınmıştı. Köşkteki bakım çalışmaları tamamlandı. 

Yalova'daki Yürüyen Köşk bakıma alındı!

Yalova'daki Yürüyen Köşk Yalova Belediyesi tarafından bakım ve onarıma alındı. Köşk'teki çalışmalar bir hafta sürecek. 

Bambi Yatak 2019’da 500 mağaza daha açacak!

Türkiye’de her geçen gün büyüyen ev ürünleri sektörünün yatak alanında önemli oyuncular arasında bulunan Bambi Yatak, yeni mağazalar açacak.

Tercih Geri Dönüşüm Metal Hurda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tercih Geri Dönüşüm Metal Hurda Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehşr'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Uyanık ve Metin Uyanı ortaklığında kuruldu. 

İstanbul'un dik yokuşlarına yürüyen merdiven geliyor!

İBB, İstanbul’un yaya yokuşları için önemli bir proje hayata geçiriyor. Özellikle engelli ve yaşlıları mutlu edecek projeyle yokuşlara yürüyen merdiven yapılacak. İhaleye açılan proje ilk etapta Beyoğlu, Fatih ve Eyüp’teki 3 yokuşta başlatılacak.

2017'de en hızlı büyüyen sektör inşaat oldu!

2017’nin en hızlı büyüme kaydeden sektörleri de sırasıyla inşaat, petrol, petrokimya, finans, tarım, sanayi ve havacılık olarak dikkat çekti. 

İnşaat sektöründe temkinli yaklaşım!

İnşaat sektörü için 2017 ‘büyüme’ yılı olarak gerçekleşti. İlk iki çeyrekte yüzde 5.6 ve 5.5 büyüyen sektör üçüncü çeyrekte ertelenen talep ile birlikte yüzde 18.7 büyüme seviyesine ulaştığı kaydedildi. 

YENİŞEHİR MAHALLESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ Haberi

YENİŞEHİR MAHALLESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Şerifali Çiftliği Bölgesi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca 1969 yılında 775 sayılı yasa gereği “Gecekondu Önleme Bölgesi” ilan edilmiştir. Bakanlık tarafından 1250 konut (sosyal mesken) yaptırılarak, bedellerini ödeyen hak sahiplerine satılmıştır. Bölgede 40 konut daha sonra kooperatif tarafından (Furkan Sitesi) yaptırılmıştır. Toplam 1290 konuttan TCK Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Marmara Üniversitesi’ne ait lojmanlar ve İBB ile TOKİ (Maliye Hazinesine kayıtlı) konutlar dışında kalan, 1015 konut 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında, şahıslara ait (ortalama 100 metrekare arsa paylı) kat mülkiyetli tapuludur.


TOKİ tarafindan kentsel yenileme projeleri kapsamına alınan bölge için 08.09.2009 tarihinde Ataşehir Belediyesi ile TOKİ arasında ön protokol; 30.06.2010 tarihinde TOKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediye Başkanlığı arasında Protokol imzalanmıştır.

Sosyal devlet ilkesi gereği bölge halkının haklarını öncelikli olarak...