06 / 05 / 2024

Yenişehir yeşil alanları

Yenişehir yeşil alanları

Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Toplamda 453 milyon metrekarelik alana kurulan projede yeşil alan ise 146 milyon metrekare...

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz deprem bölgesini kalkındırma için başlatılan açıklamaları açıkladı. Bu kapsamda deprem bölgesi için 10 bin yeni akıllı ve yeşil imalathane inşa edilecek. İşte detaylar.

TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin tek tek belli olduğu TOKİ kura çekilişi tarihleri merakla bekleniyor. Peki TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

TOKİ yeni kura takvimi il il açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın!

TOKİ İlk Evim kura tarihleri merak ediliyor. Peki TOKİ yeni kura takvimi il il açıklandı mı? Kura çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvuranlar hemen bakın!

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje geliyor!

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje inşa edilecek. Proje 770 milyon TL'ye mal olacak.

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi 3 taksitle arsa satıyor! 36 milyon TL'ye!

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır ili, Yenişehir ilçesi, Şilbe Mahallesi, 667 parselde yer alan arsayı 3 taksitle 36 milyon TL'ye satıyor...

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Ankara'nın Yeşil Şehir Eylem Planı anlatıldı! 

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte hayata geçirilecek Yeşil Şehir Eylem Planı'nı tanıttı. 

İnşaat sektöründe yeni trend yeşil ev!

Son senelerde sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu şekillerde adlandırılarak karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe ön plana çıkmaya başlarken, gelecekle ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. 

Yeşil faturaya hazır mısınız? Yeni dönem başlıyor!

Enerjide yeni süreç 1 Haziran tarihinden itibaren başlıyor. Tüketiciler 1 Haziran'dan sonra yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriği kullanmayı seçebilecek ve yeşil tarifeye geçebilecek.

Yeşil GYO'dan ev alanlar dikkat!

Yeşil GYO'nun Finansör Banka'ya 396 milyon TL tutarında İnşaat Kredisi Anapara borcu ödendi. Projelerin tamamlanmasına yönelik yeni finansman için Finansör Banka lehine ilave 402 milyon TL ipotek verildi.

Diyarbakır Yenişehir'de 31.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır ili, Yenişehir ilçesi, Şilbe Mahallesinede yer alan arsayı 31 milyon 181 bin 980 TL'ye satıyor...

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiası bölge halkının tepkisine neden oldu. Söz konusu iddialar için Konyaaltı Belediyesi'nden açıklama geldi.

Yenişehir yeşil alanları Haberi

Yenişehir yeşil alanları

Yenişehir projesi 453 milyon metrekare alanda 7.5 milyonluk nüfusa sahip olacak. Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 


Yenişehir projesinde 167 milyon metrekare imar parseli alanının yanı sıra 108 milyon metrekare yollar ve 78 milyon metrekare havalimanı için ayrılmış durumda. 


50 milyon dolarlık yatırım bedeline sahip projede 10 köprü doğu ve batı kısımlarında yer alacak. Projede trafik olmaması için yollar 8 şeritli tasarlanacak. 


Yenişehir projesinde  kültür merkezi, turistik alanlar, 26 milyon ağaç,  Osmanlı çarşısı, aş evi, apart otel, marinalar, 210 bin araçlık otopark ve serbest bölge ile turistik kısımlar yer alacak. 


Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak?

Yenişehir'deki yeşil alan oranı yüzde kaç olacak sorusunun yanıtı şu şekilde belirlendi. Projede toplam yeşil alan kısmı yüzde 42 olarak belirlendi....