19 / 05 / 2024

yenişehirde eski binalar

yenişehirde eski binalar

Vali Karaloğlu, "İlçede bulunan İmam Hatip Lisesi'nin eski binasının depreme dayanıklı olmadığı uzmanların raporlarınca belgelenmiştir" diyerek, binanın biran önce yıkılması için çalışmalara başlanmasını istedi.

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

1941'de İzmir'e iki yeni cadde! Binalar tek tek yıkılmış!

1941 yılında, İzmir'de Fevzipaşa Bulvarı'nın tamamı ve Cumhuriyet Bulvarı'nın bir kısmı bitilmiş. Bu iki yeni caddenin yerindeki binalar ise belediye tarafından istimlak edilmiş.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

İnşaat sektöründe yeni trend! Bu binalar deprem riskini ortadan kaldıracak!

Consera Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, bir binanın öldürmeyecek ve sürdürülebilir olması için yüzde 20'nin çelik olmasının yeterli olduğundan bahsederek yeni trendin artık çelik evler olduğunu açıkladı. 

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Diğer illere de yayılacak mı? Kahramanmaraş’taki binalar için yeni uygulama!

Büyük deprem felaketinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yeni bir uygulama başlatıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından başlatılan bu yeni uygulama ile binalar hakkında artık herkes bilgi sahibi olabilecek.

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Kayseri Kocasinan'da eski binalar ortadan kaldırılıyor!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde eski yapılar yıkılarak yerine modern binalar inşa ediliyor.

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Çekmeköy Alemdağ'da eski binalar dönüşecek!

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ, Ekşioğlu ve Çatalmeşe Mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni imar planını devreye aldı. 

yenişehirde eski binalar Haberi

yenişehirde eski binalar

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, geçtiğimiz gün Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik'i makamında ziyaret etti. Belediyede gerçekleşen bir toplantıya da katılan Vali Karaloğlu, "İlçede bulunan İmam Hatip Lisesi'nin eski binasının depreme dayanıklı olmadığı uzmanların raporlarınca belgelenmiştir" diyerek, binanın biran önce yıkılması için çalışmalara başlanmasını istedi.


BAHÇE YE OYUN ALANI OLACAK 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, "Şu anda kullanılan İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı 1979 yılında yapılmış. Fakat yapılan analizlerde binanın depreme dayanıklı olmadığı görülmüştür. Bu bina belediyemiz tarafından en kısa zaman içerisinde yıkılacak" dedi. Başkan Çelik toplam 800 m2'lik bir alana sahip olan bina yıkıldıktan sonra söz konusu yere oyun alanları ve bahçe düzenlemeleri yapılacağını söyledi. 


Bursa...