30 / 04 / 2024

Yeraltı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi

Yeraltı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi

Kaymaklı Belediyesi tarafından hazırlanarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun onayından geçirilerek uygulamaya konan "Yer altı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi" hızlı adımlarla ilerliyor...

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Giresun Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı!

Giresun şehri adına büyük önem arz eden Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı. Proje, Giresun için sevinç ve gurur kaynağı oldu.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi!

Van'da DAP, DAKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Eski Van Şehri Kentsel Tasarım Projesi'nde sona gelindi...

Uşak tabakhane bölgesine 450 milyon liralık kentsel dönüşüm!

Eski tabakhane bölgesinde yapılan 450 milyon liralık kentsel dönüşüm projesi, şehri modern bir ticaret ve yaşam merkezine kavuşturdu.

Gaziantep kentsel dönüşüm toplantısı 27 Şubat'ta!

Gelişmiş sanayisi ile Türkiye’nin en büyük 8’inci şehri olmasının yanı sıra kültür ve gastronomi başkenti de olan Gaziantep, kentsel dönüşüm konusunda da iddialı şehirlerden biri olma yolunda ilerliyor.

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Nevşehir'deki yeraltı şehri History Channel'de tanıtılacak!

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmaları esnasında ortaya çıkan dünyanın en büyük yeraltı şehri için çekimler yapıldı...

Niğde Hasköy'de yeraltı şehri mi var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Niğde Hasköy'de bir yeraltı şehri olup olmadığını sordu..

İzmir Ballıkuyu kentsel dönüşümle kurtulacak!

İzmir Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm başlıyor. Projede sosyal donatı alanları ile çocuk oyun alanı, parklar ve yeraltı otoparkları yer alacak.

Trabzon'da kentsel dönüşüme 950 milyon TL ödeme yapıldı!

Trabzon'da devam eden kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri kapsamında bin 645 bina kamulaştırılarak hak sahibi 11 bin 769 kişiye yaklaşık 950 milyon liraya ödeme yapıldı. Bu projelerle birlikte Trabzon şehri daha modern bir görünüme sahip oldu.

Yeraltı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi Haberi

Yeraltı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi

Kaymaklı Belediyesi tarafından hazırlanarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun onayından geçirilerek uygulamaya konan "Yer altı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi" hızlı adımlarla ilerliyor. Proje kapsamında inşaatı tamamlanan beş adet hediyelik eşya satış ünitesi de kiracılarına teslim edildi. Kısa bir süre önce yapım ihalesi yapılarak yükleniciye yer teslim yapılan Kafebistro ve satış ünitesi inşaatı da hızlı bir biçimde devam ederken süresi içerisinde tamamlanarak kiracısına teslim edilecek. Projenin tamamlanmasıyla ülkemizin ve Kapadokya Bölgesinin göz bebeği olan Kaymaklı Yeraltı Şehri ziyaretçilere ve kasabaya ayrı bir güzellik katacak. Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, bütün çabaların ve mücadelenin yaşanılabilir bir Kaymaklı için olduğunu söyledi. 


Muşkara...