07 / 05 / 2024

yerel seçim kentsel dönüşüm

yerel seçim kentsel dönüşüm

İnşaat sektörünü yeni yılda tetiklemesi beklenen kentsel dönüşüm seçim ağırlığına girdi. Ömer Derbazlar, yapılan anlaşmaların pratiğe dökülmesinde sorun yaşandığını söylerken, Talat Kılıç ise “Herkes bekle, gör politikası uyguluyor” dedi

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Dirençli şehirler için 81 ile kentsel risk kalkanı modeli geliyor!

AK Parti, yerel seçim beyannamesindeki "dirençli şehirler" oluşturma hedefiyle belediye yönetimlerini kentsel dönüşüm konusunda seferber edecek. Kentleri ekonomik ve doğal riske karşı koruyacak olan "Kentsel Risk Kalkanı" modeli tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

AK Parti'nin seçim beyannamesi tamam: Öncelik 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği!

AK Parti'nin 30 Ocak tarihinde Ankara'da duyuracağı seçim beyannamesi, 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği ön plana alınarak tamamlandı. İşte beyannamede yer alanlar...

Memurlara büyükşehir tazminatı geliyor mu? AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde!

Yerel seçimlerde (31 Mart) yarışacak tüm belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşan AK Parti'nin seçim beyannamesi de 30 Ocak'ta açıklanacak. Bu kapsamda büyükşehirlerde çalışan memurlara büyükşehir tazminatı verilmesi planlanıyor. İşte AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde...

Mehmet Uğur Sertaslan seçim vaatlerini yerine getirmedi mi?

Yerel seçim öncesinde vatandaşlara onlarca yatırım sözü veren Gemlik Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Uğur Sertaslan, 2 senedir vaat ettiği projelerin bir tanesini bile hayata geçiremedi.

İzmir Kemalpaşa’da seçim sonuçlarını kentsel dönüşüm belirleyecek!

İzmir Kemalpaşa Belediyesinde seçim sonuçlarını adayların kentsel dönüşümle ilgili söylemleri belirleyecek.

Şehirler için kentsel dönüşüm şansı!

Yerel seçim sürecinde enine boyuna irdelenmesi gereken en önemli konu kentsel dönüşüm oldu. Dönüşüm çalışmalarıyla şehirlerin yeni bir kimliğe bürünmesi hedefleniyor.

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm hamlesi!

İzmir'in Kemalpaşa Belediyesi, yerel seçim öncesi kentsel dönüşümü başlatmak için meclisten karar çıkardı ve belediyeyi 5 milyon lira borçlandırdı.

Ferdi Erdoğan'dan seçim sonuçları değerlendirmesi!

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan'dan seçim sonuçlarını değerlendirdi. Erdoğan, "Yönetim sistemimizin ülkemizin refahının artırılmasına ve huzur ortamının sağlanmasına vesile olmasını diliyoruz" dedi...

yerel seçim kentsel dönüşüm Haberi

yerel seçim kentsel dönüşüm


İnşaat sektörünü yeni yılda tetiklemesi beklenen kentsel dönüşüm seçim ağırlığına girdi. Ömer Derbazlar, yapılan anlaşmaların pratiğe dökülmesinde sorun yaşandığını söylerken, Talat Kılıç ise “Herkes bekle, gör politikası uyguluyor” dedi


2014 yılında inşaat sektörünün büyümesini ateşlemesi beklenen kentsel dönüşüm, seçim süreci nedeniyle yavaşladı. Sektörde seçim nedeniyle dönüşüm projelerin hızında bir azalma yaşandığı belirtilirken, durgunluğun seçim sonrasında sonra ereceği belirtiyor.


İnşaat sektörünün 2013’te özel sektörün kentsel dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalarla büyüme gösterdiğini dile getiren Metropolis Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar, “Ancak kentsel dönüşüm projelerinde aksaklıklar devam ediyor. Bizim gibi kentsel dönüşüm yapan inşaat firmaları da anlaşmalar yapıyor. Kağıtlar üzerinden her şey tamamlanıyor. Ancak pratikte dönüşümün gerçekleşmesi mevcut dönüşüm bölgelerinin yıkılarak yeniden dönüşmesini içeren fiziksel dönüşüm için yine de seçimler bekleniyor” diye konuştu.


Seçim...