22 / 07 / 2024

Yerel seçim sonuçları konut sektörünü nasıl etkiler

Yerel seçim sonuçları konut sektörünü nasıl etkiler

Yerel seçimlerin gayrimenkul sektörüne etkisini değerlendiren Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Faizler yeniden düşüşe geçer, ertelenen talep alıma dönüşür. Bu durum gayrimenkul sektörünü büyütür" dedi

Emekli Temmuz zammı için kötü haber geldi! 16 milyon emekli bekliyordu, reddedildi!

Emekli ve memurların gözü 2024 Temmuz zammında. AK Parti'de seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantılar tamamlanırken görüşmelerde Temmuz'da emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılmasının da önerildiği fakat reddedildi ortaya çıktı. İşte detaylar...

Dolar yatırımcıları dolarlarını satıyor! Dolar düşecek mi? Ekonomist Mahfi eğilmez resmen açıkladı!

Ekonomit Mahfi Eğilmez, yerel seçim sonrası döviz bozdurma eğiliminin nedenlerini grafiklerle açıkladı. Peki dolar kurunun sonu mu geldi? Dolar düşmeye devam edecek mi? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Bundan sonra konut piyasasını neler bekliyor?

Ekonomi seçim sonuçlarının ardından yeniden şekillenirken, konut piyasasında neler olacağı merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Calman, konut kredilerinde beklenen hareketin olmayacağını söyledi.

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Konut fırsatçıları yerel seçimleri bekliyor!

Konutta hem alıcılar hem de satıcılar kendine milat olarak merakla beklenen yerel seçimleri belirledi. Yerel seçimler sonrasında fiyatların ne kadar olacağını öngöremeyen alıcılar harekete geçerken, satıcılar da ilanlarını dondurma ve yerel seçimler sonrası zam yapmanın peşine düştü.

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Anket sonuçları açıklandı! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışı sürüyor...

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim öncesinde anket şirketleri tarafından çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk anket sonuçları açıklanmıştı. Buna göre, İstanbul'dan gelen yeni anket sonuçları ise görenleri şaşkına çevirdi. Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

Bankalar kredi vermeyince sektör olumsuz etkileniyor! Merkez Bankası'nın kararı ne olacak?

Reel sektör hala ticari krediye erişim konusunda zorluk çekmekte. Bankalar, daha önce durumun seçim sonuçlarına bağlı olduğunu ifade etmişlerdi, ancak seçimler geride kaldıktan sonra bile kredi imkanlarını genişletmede tereddüt ediyorlar.

Altın alımı için tek şans geliyor! İslam Memiş o tarihi işaret etti

Seçim sonrası gelişmelerle ilgili olarak, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş önemli bir tahminde bulundu. Memiş, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak piyasaların geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. İşte tüm detaylar...

Yerel seçim sonuçları konut sektörünü nasıl etkiler Haberi

Yerel seçim sonuçları konut sektörünü nasıl etkiler


Yerel seçimlerin gayrimenkul sektörüne etkisini değerlendiren Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Faizler yeniden düşüşe geçer, ertelenen talep alıma dönüşür. Bu durum gayrimenkul sektörünü büyütür" dedi. 2014 yerel seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapan Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, "Seçim sonuçları siyasal istikrarın kalıcı olduğunu gösterdi" dedi. İstikrarın devamlılığının ekonomiye anında yansıyacağını belirten Tamer Özyurt, "İlk etki faizlerde görülecektir. Kısa ve orta vadede faizler düşüşe geçecektir. Faizlerin düşmesiyle birlikte piyasada ertelenen gayrimenkul talebi alıma dönüşür. 

Bu durum da emlak sektöründe yeniden bir hareketlenme ve büyüme başlar" diye...