01 / 07 / 2024

Yerli turiste yüzde 20 ucuz tatil imkanı

Yerli turiste yüzde 20 ucuz tatil imkanı

Yerli turistte sezonu geç açan turizmcileri Ramazan Bayramı ve som asında yoğunluk bekliyor. yerli turist bu yıl bayramda geçen seneye göre ortalama yüzde 20 daha ucuz tatil yapacak.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları yüzde 156 artarak 2 trilyon TL'ye ulaştı!

Geçen senenin haziran ayı sonunda 756,5 milyar Türk Lirası olan yurt içi yerleşiklerin pay senedi varlıkları, bir senede yüzde 156 artış göstererek, 1 trilyon 936 milyar TL'ye yükseldi.

Elektrikli otomobilden sonra yüzde 100 elektrikli tırımız da oldu!

Otomotiv sektöründe yerli elektrikli otomobilden sonra elektrikli tırımız da oldu. Sarp Intermodal tarafından yatırımı gerçekleştirilen yüzde 100 elektrikli çekici (TIR) hızlı şarj ile iki saat içerisinde tam şarj oluyor ve 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor.

Konut fiyatlarındaki tırmanış satışları frenledi! Yabancıya konut satışı da yüzde 60 azaldı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ve kredilerdeki sınırlamalar konut iştahını da azalttı. Yerli yatırımcıların yanı sıra yabancılara yapılan konut satışlarının da ilk 4 ayda yüzde 60 oranında azaldığı dikkat çekiyor.

Togg'un yüzde kaçı yerli! İşte tüm gerçekler

Togg ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Togg CEO’su Gürcan Karakaş da ifade edilen günlük 160 adetlik üretime ulaşılması için temmuz ayına vurgu yaptı. Karakaş bu haliyle aracın yüzde 51'inin yerli olduğunu ifade etti. İşte tüm detaylar...

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

TOGG etkisi! Türkiye'de elektrikli otomobil satışları yüzde 172 arttı!

Elektrikli otomobil satışları dünyada yüzde 70 artarken Türkiye'de bu oran yüzde 172 oldu. Peki Yerli otomobil Togg’un yollara çıkmasının ardından elektrikli otomobil satışlarında bir artış olur mu? Diğer otomobil üreticileri de rekabet edebilmek adına satış fiyatlarını TOGG’a göre belirler mi? İşte

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü rekor kırdı. 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora koşan fon büyüklüğünün yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. İşte ayrıntılar...

Bakan Varank beklenen açıklamayı yaptı! TOGG yüzde kaç yerli olacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG’un minimum yerlilik oranıyla ilgili açıklama yaptı. Peki, TOGG yüzde kaç yerli olacak?

Artan fiyatlar otomotiv satışlarını etkiledi! Otomotiv satışlarında yüzde 8.5 düşüş!

Otomotiv satışları, 2022 Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 gerileme ile 458 bin 446 adet olarak gerçekleşti. Yerli üretim araç satışı 198 bin 561 adet, ithal araç satışı ise 259 bin 885 adet olarak kaydedildi.

Satışlar yüzde 300 arttı, yabancı alıyor yerliler bakıyor

BMD Başkanı Sinan Öncel, harcama kapasitesi yüksek gelir grubu sayesinde sektörde ciroların yüzde 300 arttığını ancak turistin olmadığı iç bölgelerde daralma yaşandığını söyledi. Öncel yerli müşterinin alışveriş alışkanlıklarındaki değişime dikkat çekti.

Yerli turistler yılın ilk çeyreğindeki seyahatlerinde 12,2 milyar lira harcadı

Yerli turistlerin Ocak-Mart 2022 döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 100,4 arttı ve 12 milyar 184 milyon 330 bin TL olarak gerçekleşti.

Yüzde yüz yerli üretim TOGG ilk kez otobana çıktı! Yolda gören hızına yetişemedi

Türkiye'nin yüzde yüz elektrik teknolojisiyle üretilen SUV standartlarında üretilecek aracı TOGG, ilk kez kamuflajlı haliyle trafiğe çıktı. Yolda görenlerin ilk başta heyecanlandıran aracın hızına yolda giden diğer sürücüler ise yetişemedi.

Yerli turiste yüzde 20 ucuz tatil imkanı Haberi

Yerli turiste yüzde 20 ucuz tatil imkanı


Yerli turistte sezonu geç açan turizmcileri Ramazan Bayramı ve som asında yoğunluk bekliyor. Yabancı turistte bozulan beklenti algısı nedeniyle sektör yerli turiste odaklanırken, yerli turist ise bu yıl bayramda geçen seneye göre ortalama yüzde 20 daha ucuz tatil yapacak.


Türkiye Seyahat Aceııtalaıı Birliği'ııin (TÜRSAB) "Rusya'd akı ekonomik kriz nedeniyle zor bir sezon geçiren turizm sektörü asıl hareketi Ramazan Bayramı ve sonrasında bekliyor. Bu yılı Rus turistteki diişiişe rağmen 43 milyon yabancı turistle kapatmayı hedefleyen sektör, yerli turistte de bayram somasında ciddi bir artış öngörüyor. 



Türkiye'de...