06 / 05 / 2024

Yeşil binalara ilişkin çalışmalar

Yeşil binalara ilişkin çalışmalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Bakanlığın Toplantı Salonu'nda, "Sürdürülebilir Yeşil Bina ve Yerleşim Alanlarının Temel Değerlendirme Kılavuzunun Hazırlanması Protokolü" törenine katıldı.

Emekli bayram ikramiyesinin yükseltilmesine ilişkin madde Meclis'te kabul edildi!

8. Yargı Paketi kapsamında emekli bayram ikramiyesinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin madde kabul edildi. İşte ayrıntılar...

İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak!

Kentsel Dönüşüm Yasasına ilişkin tepkiler devam ediyor. İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak...

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Yeşil GYO ilk 9 ayda 16.1 milyon TL hasılat elde etti! Innovia 4 projesinde son durum netleşti! 

Yeşil GYO tarafından 2023'ün ilk 9 ayına ilişkin faaliyet bilgileri ve gelişmeler açıklandı. Peki Yeşil GYO Innovia 4 projesinde son durum ne oldu? İşte ayrıntılar...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Yeşil GYO 2023 yılının ikinci çeyreğinde 10.9 milyon TL hasılat elde etti!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  tarafından 1 Ocak 2023 ile 30 Haziran 2023 faaliyet dönemine ilişkin rakamlar paylaşıldı. Şirket, söz konusu dönemde 10 milyon 860 bin 992 TL hasılat elde etti. İşte ayrıntılar...

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Arnavutköy Taşoluk Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Taşoluk Mahallesi, 6674 ada, 3 ve 5 parseller ile bir kısım tescil dışı yeşil alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Florya, Yeşilköy ve yakın çevresindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Florya, Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Yeşil GYO 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil GYO, 1 Ocak 2022-30 Haziran 2022 dönemine ilişkin faaliyet raporunu, finansal raporunu ve sorumluluk beyanını yayınladı. Peki Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti? İşte ayrıntılar...

Yeşil Vadi Konakları'nda 200 metrekare daire 5.6 milyon TL'ye icradan satılıyor!

T.C. İstanbul Anadolu 17. İcra Dairesi, Yeşil Vadi Konakları'ndaki 200 metrekarelik daireyi  5 milyon 680 bin TL'ye icradan satıyor. İşte ev alacakların merak ettiği satışa ilişkin tüm detaylar...

Yeşil GYO Kocaeli Körfez arsalarının değeri belli oldu!

Yeşil GYO, Kocaeli Körfez arsalarına ilişkin değerleme raporunu yayınladı. Peki Yeşil GYO Kocaeli Körfez arsalarının değeri ne kadar oldu?

Yeşil binalara ilişkin çalışmalar Haberi

Yeşil binalara ilişkin çalışmalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Cerattepe'de maden işletmesi mahkeme sonuçlanana kadar durduruldu. Bizler Artvin'in doğasının korunması için her türlü tedbiri alarak, karşılıklı, ikili görüşmelere her türlü öneriye açık olarak bir istişare yaptık. Bunun sonucunda da Sayın Başbakanımızın da paylaştığı çok önemli kararlar alındı. Ancak bu süreç suistimal etmek isteyenlerle, farklı mecralara çekmek isteyenlerle devam edecek bir süreç değildir" dedi.


Sarı, Bakanlığın Toplantı Salonu'nda, "Sürdürülebilir Yeşil Bina ve Yerleşim Alanlarının Temel Değerlendirme Kılavuzunun Hazırlanması Protokolü" törenine katıldı.


Burada konuşan Sarı, hükümetin göreve geldiği günden bu yana çevreyi ve doğayı korumak için önemli çalışmalar yaptığını belirterek bu çalışmaları üniversiteler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte yürüttüklerini vurguladı.


Bakanlık olarak her projelerinde doğayı merkez alarak, hassasiyet göstererek çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Sarı, "Dünya gündeminde olan...