13 / 05 / 2024

yeşil sertifikalı çevre dostu kamu binası

yeşil sertifikalı çevre dostu kamu binası

Temeli atılan Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası; izolasyon, ısı yalıtımı, ışık kullanımı, enerji üretimi ile ilgili ciddi bir altyapıyla gelişiyor...

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

Yeşil Yol planına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ikinci onay!

Yeşil Yol projesini de kapsayan ve TEMA Vakfı tarafından açılan davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilen 1/100.000 ölçekli ‘Çevre Düzeni Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek onaylandı.

Yeşil Beyaz Kalite Ve Çevre Analiz Labaratuvarları Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Yeşil Beyaz Kalite Ve Çevre Analiz Labaratuvarları Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün 750 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de açıldı.

Otellerdeki Yeşil Yıldız uygulamasına çevre ödülü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen ‘Yeşil Yıldız’ uygulaması ‘en iyiler’ arasında gösterildi ve ‘Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası Sarıyer'de!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ''Son dönemde beni en çok heyecanlandıran yeni hizmet binamız oldu. Dünyanın ilk yeşil sertifikalı binası. Tam bir yaşam alanı olacak. ''dedi.

Yeşil Ağaç Çevre Teknolojileri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Ağaç Çevre Teknolojileri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Faruk Çelik tarafından 1 milyon TL sermaye ile 2 Mayıs'ta Kartal, Esentepe Mahallesi, Erkılıç Caddesi'nde kuruldu.

2016'da yeşil bina eğilimin tetiklenmesi bekleniyor!

Türkiye’de 2015 yılında sertifikalı 176, süreci devam eden 350’nin üzerinde çevre dostu yeşil bina bulunuyor. 2016 yılında yeşil binalara eğilimin dış faktörlerin de etkisiyle tetiklenmesi bekleniyor.

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi yarın açılacak!

Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını elde eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletme Kooperatifi,52 bin 500 metreküp olan kapasitesini 150 bin metreküpe çıkardı. Arıtma tesisi yeni yüzüyle salı günü törenle hizmete açılıyor

Küçükçekmece Belediye Binası ilk yeşil sertifikalı kamu binası oldu!

Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğine sahip Küçükçekmece Belediyesi hizmet binası,' Uluslararası Aydınlatma Tasarını Yarışması'nda dünya üçüncüsü oldu.

Türkiye çevre dostu yeşil bina sertifikalarında 10. sıraya girdi!

Amerikan Yeşil Bina Konseyi USGBC’nin 150 ülkeyi kapsayan araştırmasına göre, çevre dostu yeşil bina sertifikaları sıralamasında Türkiye ilk 10’a girmeyi başardı.

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin kapasitesi iki katına çıkıyor!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yeşil Çevre Koopeıatifi'nin kapasitesinin 2015 yılında 2 katına çıkacağını açıkladı. Gürsu Yeşil Çevre Kooperatifi'nin genel kurul toplantısında konuşan Vali Münir Karaloğlu, tesis hakkına bilgi verdi.

Dünya Çevre Günü'nde yeşil binalar konuşuldu!

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Dünya Çevre Günü’nde “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda buluştu. Dünya Çevre Günü'nde yeşil binalar konuşuldu.

yeşil sertifikalı çevre dostu kamu binası Haberi

yeşil sertifikalı çevre dostu kamu binası

Türkiye'nin ilk yeşil kamu binası temel atma töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Türkiye, gelişiyor, kalkınıyor, dünyanın dikkatle izlediği çok önemli yatırımlar oluyor, sadece fiziki anlamda değil, demokrasi ve insan hakları anlamında da önemli gelişmeler oluyor. Bunu sizler yaptınız, bunun başlangıç noktası 1994 mahalli seçimleridir, siz Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı yaptınız; o ekip, o kervan Türkiye oldu, dünya oldu, hizmet olarak Türkiye'ye aktı. Bugün 800 milyar dolarlık GSMH ile dünyanın en büyük 16. ekonomisiyiz. Şimdi çevrecilikten bahsediyor olduk, 20 yılda bitmeyen kamu binası inşaatları vardı; şu anda Küçükçekmece'ye 2 yılda akıllı, doğa dostu bina yapıyoruz. Halkalı, eskiden çöplüğü ile anılıyordu; şu anda İstanbul'un en modern uydu kentlerinden biri oldu. İstanbul'da kentsel dönüşümü hep birlikte...