07 / 05 / 2024

Yeşil tuğla nasıl üretilir

Yeşil tuğla nasıl üretilir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın projesiyle TÜBİTAK-MAM tarafından atıklardan İkizler Toprak Sanayi fabrikasında yeşil tuğla ve Akçansa fabrikasında yeşil beton üretildi. Projede İSTON yeşil beton ve İSFALT, yeşil asfalt üretmeye hazırlanıyor...

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Yeşil GYO 2023 yılının ikinci çeyreğinde 10.9 milyon TL hasılat elde etti!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  tarafından 1 Ocak 2023 ile 30 Haziran 2023 faaliyet dönemine ilişkin rakamlar paylaşıldı. Şirket, söz konusu dönemde 10 milyon 860 bin 992 TL hasılat elde etti. İşte ayrıntılar...

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni yıla nasıl başladı? Buğday, arpa, mısır 5 Ocak 2023 fiyat listesi..

Hububatta yılsonuna doğru fiyatların artacağına ilişkin bir beklenti gündemde yer alıyordu. Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni yıla nasıl başladı? 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

Konut kredisi faiz oranları 2022'ye nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar yeni yıl ile beraber konut kredisinde en uygun faiz oranı uygulayan bankayı araştırıyor. Peki, konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl başladı? İşte detaylar...

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen Gündem Buluşmaları'nda Yeşil Mutabakat konuşuldu. Horizon Consultancy Yönetici Ortağı Eser Erginoğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin merak edilen konuları katılımcılara aktardı. 

Yeşil GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kar dağıtımı yapılmamasına ilişkin teklifin Genel Kurul'a iletilmesine karar verdi...

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Yapı 2020 yılı için kar payı dağıtmayacak!

Yeşil Yapı'nın 2020 yılı faaliyetleri sonucunda oluşan 16 milyon 695 bin 824,76-TL karın dağıtılmayıp geçmiş yıllar zararlarından mahsup edilmesine ilişkin teklifler Genel Kurul'un onayına sunulacak.

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olması; Türkiye'nin Yeşil Mutabakat'la daha dikkatli ilgilenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Peki Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Yeşil Yapı 2020 yılı faaliyet raporu!

Yeşil Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporunu yayınladı. 

Yeşil GYO 2020 yılı faaliyet raporu!

Yeşil GYO, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait sorumluluk beyanını, faaliyet raporunu ve finansal raporunu yayınladı. 

Yeşil tuğla nasıl üretilir Haberi

Yeşil tuğla nasıl üretilir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle; 


Atık yönetimi, çevre koruma politikaları arasında ağırlıklı bir öneme sahip olup üretilen atıkların çevre ve insan sağlığı için bir risk unsuru olmaktan çıkarılarak ekonomi için bir girdiye dönüştürülmesini amaçlayan atık yönetim stratejileri, tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de giderek “temel bir politika” haline gelmektedir.


Son yıllarda ülkemizde devam eden kentsel dönüşüm süreci 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un yürürlüğe girmesi ile birlikte ivme kazanmış olup, Bakanlığımızın öncülüğünde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projeleri kapsamında önümüzdeki 20 yılda 6.500.000 adet bağımsız konutun yıkılarak güvenli binalara dönüştürülmesi planlanmakta olup bu girişimler sonucunda yaklaşık 500.000.000 ton inşaat ve yıkıntı atığının ortaya çıkması beklenmektedir.


Miktarı her gün katlanarak artan inşaat ve yıkıntı atıklarından kaynaklanacak olan çevre sorunlarının giderilmesi,...