16 / 05 / 2024

Yeşilçamın Altın Çocuğu

Yeşilçamın Altın Çocuğu

Bayraklı’da bir süredir yapımı devam eden ve ‘Yeşilçam’ın Altın Çocuğu” lakaplı sanatçı Göksel Arsoy’un adını alan körfez manzaralı parkın açılışı pazar günü yapılacak.

Aydos Yeşilçam Evleri resmen başlıyor! Aydos Ormanı'nın yanı başına 368 konutluk yeni proje geliyor!

İstanbul Anadolu Yakası Pendik'te inşa edilecek olan Aydos Yeşilçam Evleri'nin inşaatı resmen başlıyor. Söz konusu projede 368 adet konut ve 26 adet dükkan yer alacak.

Aydos Yeşilçam Evleri için düğmeye basıldı! Pendik'e 368 konutluk yeni proje geliyor!

Pendik'te hayata geçirilecek olan Aydos Yeşilçam Evleri için düğmeye basıldı. Aydos Yeşilçam Evleri'nde 368 adet konut ve 26 adet dükkan yer alacak.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı?

Uzun yıllardır Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Fatma Girik hayata veda etti.  Peki Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı?

Şile Yeşilçam Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Şile Yeşilçam Turizm Otelcilik Ve İnşaat Limited Şirketi Şile’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Özge Demirbilek tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sektörünün önceliği yeşil dönüşüm!

9'uncu Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde konuşan Mehmet Kalyoncu, yeşil dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. 

Energyfi kripto para borsasında yeşil dönüşümü başlattı!

Kripto paraların çevreye verdiği zararlara yönelik tartışmalar gittikçe büyüyor. Energyfi platformu İletişim Direktörü Tim Jenkins, kripto paralara ilişkin yeşil dönüşümü başlattıklarını dile getirdi. 

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Yeşilçamın Altın Çocuğu Haberi

Yeşilçamın Altın Çocuğu

Bayraklı Belediyesi, ilçeye yeni yeşil alan ve parklar kazandırmaya devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Onur Mahallesi Körfez Evleri’nde yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik bir alanda yapılan Göksel Arsoy Parkı’nın açılışı 15 Kasım Pazar günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek. Açılışa parka ismi verilen Türk Sinemasının usta sanatçısı Göksel Arsoy da katılacak.

Bayraklı’ya yakışan bir park projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bin 850 metrekarelik yeşil alana sahip olan parkımızda, koşu ve yürüme yolu, çocuk oyun alanı bulunuyor. Ayrıca eklediğimiz spor aletleri ile vatandaşlarımız burada sabah sporlarını yapabilecek. Parkımızın içinde kafeteryamız da var. Eşsiz manzaralı parkımıza Yeşil Çam’ın usta ismi Göksel Arsoy’un ismini verdik. Kendisinin katılacağı bir törenle parkımızı Pazar günü açıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı açılışımıza bekliyoruz”...