05 / 07 / 2024

yeşilhisar Beyleryukarı kentsel dönüşüm

yeşilhisar Beyleryukarı kentsel dönüşüm

Yeşilhisar ilçesinde belediye tarafından İdris ve Beyleryukarı mahallelerinde, ilçenin merkezindeki eski yapıların bulunduğu alanda kentsel dönüşüm yapılması mecliste oylandı ve kabul edildi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

TOKİ Kayseri Yeşilhisar 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Kayseri Yeşilhisar sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Kayseri Yeşilhisar’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Kayseri Yeşilhisar’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Kayseri Yeşilhisar sosyal konut projesi

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Malatya Yeşilyurt kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kayseri'ye bağlı Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç projenin 200 milyon TL'ye mal olacağını dile getirdi. 

Malatya Yeşilyurt kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. 

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri'nin inşaatında son durum ne?

Temeli 25 Mayıs tarihinde atılan ve 'örnek yerinde dönüşüm projesi' şeklinde nitelendirilen KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde inşat çalışmaları hızlandı.

Mustafa Demir'den Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesi eleştirisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi'nde başlatılan dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalar yaptı.

yeşilhisar Beyleryukarı kentsel dönüşüm Haberi

yeşilhisar Beyleryukarı kentsel dönüşüm

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Yeşilhisar Belediyesi meclisinin almış olduğu kentsel dönüşümle ilgili karar görüşüldü. Belirtilen bölgelerde yapılması planlanan kentsel dönüşümle ilgili meclisteki oylamada kabul edildi. 


Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 13 Şubat 2017 tarihindeki kararı ile Yeşilhisar Belediyesinin İdris ve Beyleryukarı mahallelerinde imar plan tadilatı yapılması talebi tetkik ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmişti. 


Komisyon tarafından yapılan inceleme sonucunda ise, tetkik ve inceleme raporu meclisin mart ayı toplantısına sunuldu. Raporda, belirtilen mahalle ve ilçe merkezindeki eski yapılan bulunduğu alanda insanların daha sağlıklı koşullarda yaşamasına imkan sağlamak üzere belediye meclisinin 11 Mayıs 2015 tarihli kararında kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak belirlendiği ifade edildi. Bu alanlarda etaplar halinde planlar yapılacağı, bu alanda yaklaşık 5 hektarlık kısım için imar planları hazırlandığı...