05 / 05 / 2024

yht kuşların göç yolunda mı

yht kuşların göç yolunda mı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden, Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattının kuşların göç yolu üzerinde bulunmadığı belirtilerek, ÇED'de "önemli ve hassas kuş alanı yoktur" tespitinin yer aldığı bildirildi.

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Emeklilerin gözü aynı anda aynı yere çevrildi. O banka promosyon miktarlarını güncelledi. Hemen öğrenin

Emekli vatandaşların gözü tek bir yere çevrildi. Yüksek promosyon veren bankalardan biri, promosyon miktarını güncelledi.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Yatırımcıların gözü TCMB faiz kararında!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişeleriyle yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, yurt içinde yatırımcıların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararında...

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının gözü yeni kira kararında... İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları...

24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Dün 20,43 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru güne artışla başladı. Yatırımcılar ise  dolar yükselecek mi, düşecek mi? sorusunun yanıtını merak ediyor. 24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Altın fiyatları resmen uçuşa geçti, bu son dakika rakamlarını görenler inanamadı İşte 31 Mart 2023 altın fiyatları!

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen altın fiyatları resmen uçuşa geçti, bu son dakika rakamlarını görenler inanamadı! İşte 31 Mart 2023 altın fiyatları...

3 haftanın zirvesinden dönen altın fiyatlarında son dakika! Yatırımcıların gözü kulağı o haberde! Hemen bakın

Altın fiyatları geçen hafta dip seviyelere kadar düştü. Bu hafta ise yükselişe geçen ve 3 haftanın zirvesinden dönen altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Yatırımcıların gözü kulağı orada! Hemen bakın...

yht kuşların göç yolunda mı Haberi

yht kuşların göç yolunda mı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden, Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattının kuşların göç yolu üzerinde bulunmadığı belirtilerek, 2006'da hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'nda (ÇED) da "önemli ve hassas kuş alanı yoktur" tespitinin yer aldığı bildirildi.


TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde basın yayın organlarında Yüksek Hızlı Tren’in güzergah seçiminde hata olduğu, trenin göçmen kuşlar için yaşamsal tehlike arz ettiği yolunda haberler yer aldığı hatırlatılarak, söz konusu haberlerde yanlış ve eksik bilgiler bulunduğu belirtildi.


 Açıklamada, 2009'da hizmete açılan Ankara-Eskişehir hattının, işletmeye açılma sürecinde, test sürüşleri sırasında münferit kuşa çarpma olayları yaşandığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:


"Konuyla ilgili Dünya Demiryolları Birliği ve Yüksek Hızlı Tren İşleticisi ülkelerle yazışmalar yapılmış ve görüşleri alınmıştır. Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren hattı kuşların göç yolu üzerinde bulunmamaktadır. 2006...