24 / 07 / 2024

yht ye vinç mi düştü

yht ye vinç mi düştü

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Körfez İstasyonu yakınlarındaki Marmara Tersanesine ait 200 tonluk vinç şiddetli fırtınanın etkisiyle devrilirken vincin kolları demiryolu üzerine düştü.

Çin’den Türkiye’ye vinç köprüsü!

Yıldırım Kule Vinç de 2022 senesinde distribütörlüğünü üstlendiği Çin merkezli Dahan Teknoloji ve 80 iş ortağı ile geçtiğimiz günlerde İstanbul Wish More Hotel'de bir araya geldi.

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay'ının ihalesini Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat aldı!

Temeli 21 Kasım 2020’de atılan Kayseri Anafartalar- Şehir Hastanesi- YHT Garı Tramvay Hattı Projesi’nin ihale sonuçları duyuruldu. Projenin ihalesi 376 milyon TL'ye Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat iş Ortaklığı’na verildi.

Ankara-İstanbul YHT'ye alternatif yeni tren hattı önerisi mecliste!

Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattına alternatif yeni bir tren hattı önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kırıkkale'ye YHT müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Kırıkkale’nin kısa bir süre içerisinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hizmetine açılacağını söyledi.

YHT’ye yatırım dopingi!

TCDD 2019’da yatırım bütçesinin yüzde 56’sını yüksek hızlı trene ayıracak. Demiryoluna bu yıl 7.5 milyarlık yatırım gerçekleştirecek.

Ünbay Vinç İnşaat Enerji Ticaret Limited Şirketi 'nin merkez nakli yapıldı!

Ünbay Vinç İnşaat Enerji Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakil işlemi bugün gerçekleştirildi. Ünbay Vinç İnşaat Enerji Ticaret Limited Şirketi 'nin merkezi Sancaktepe'ye taşındı. 

Ankara-İstanbul YHT'ye 312 milyon Euro'luk kredi!

İslam Kalkınma Bankası, Ankara-İstanbul arasında hizmet verecek 10 yeni yüksek hızlı tren (YHT) seti için 312 milyon avroluk finansmanı onayladı.

Yaşar YHT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Yaşar YHT Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi, Yaşar Oytuğ Yenihayat Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 22 Nisan'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

3.Köprü'ye 450 tonluk tabliye monte edildi!

Yalova'dan "Neta" isimli mavnayla Garipçe'ye getirilen 450 tonluk tabliye, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne monte edildi. Şantiye alanındaki bin 250 tonluk paletli vinç, tabliyeyi alarak kule ayaklarına götürdü..

Konya Karaman YHT hattı 2015'te açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2015 yılının sonlarına doğru 4G'ye, 12 saat süren Ankara-Sivas arasındaki YHT ile mesafenin 2 saate düşeceğini ve Konya-Karaman arasındaki YHT'nin 2015 yılında hizmete gireceğini belirtti...

Siemens, YHT'lerin üretimine devam ediyor!

Alman teknoloji firması Siemens, Türkiye için üreteceği 7 Yüksek Hızlı Tren (YHT) setlerinden ilkini Türkiye'ye getirmesinin ardından, kalan 6 yüksek hızlı trenin üretiminin devam ettiğini açıkladı.

yht ye vinç mi düştü Haberi

yht ye vinç mi düştü

TCDD Genel Müdürlüğü, Körfez İstasyonu yakınında bulunan Marmara Tersanesine ait vincin şiddetli fırtına etkisiyle devrildiğini ve vincin kollarının demiryolu üzerine düştüğünü bildirdi.


TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, saat 17.05'te Körfez İstasyonu yakınında, 71+50'de kilometrede bulunan Marmara Tersanesine ait 200 tonluk vincin şiddetli fırtınanın etkisiyle devrildiği ve vincin kollarının demiryolu üzerine düştüğü ifade edildi. Hat üzerine fırtınadan dolayı ağaçların devrildiği ve konteynerlerin saçıldığı belirtilen açıklamada, tren hattının geçici bir süre ulaşıma kapatıldığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Olay nedeniyle, Arifiye'de bekleyen YHT yolcuları Kartal-Kadıköy metrosuna ulaşacak şekilde otobüsle; Ankara yönü tren yolcuları ise yine otobüslerle Pendik'ten Arifiye'de hazır bekleyen YHT'lere aktarılacaktır. Konuyla ilgili yolcularımıza ve kamuoyuna yönelik sürekli bilgilendirme...