18 / 05 / 2024

Yİ-ÜFE Şubat ayında ne kadar azaldı

Yİ-ÜFE Şubat ayında ne kadar azaldı

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) şubatta yüzde 0,02, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,2 düştü. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,78, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 4,47 oldu.

Borsa İstanbul’da son 10 yılda Nisan ayında neler oldu? Nisan'da en çok kazandıran hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinin son 10 yılda Nisan aylarında gösterdiği performans masaya yatırıldı. Endeksin 10 yılın 8’inde yükseliş göstermesi yatırımcıları bu Nisan ayında da heyecanlandırdı. İşte Nisan ayında en çok kazandıran hisseler...

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında beklentilerin üzerinde arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, şubat ayında yüzde 9,5 artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, son bir senenin en fazla artışı gerçekleşmiş oldu!

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ile ilgili olarak buna göre, 2024 Şubat ayında Türkiye’de en çok satışı yapılan sıfır elektrikli otomobil modellerini tek tek duyurdu.  İşte en çok satılan 10 elektrikli otomobil modelleri.

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

İTO açıkladı! İstanbul'da şubat ayı zam şampiyonu belli oldu...

İstanbul'da, şubat ayında fiyatı bir önceki aya oranla en çok yükselen ürün karnabahar, en çok düşen ürün ise şehirler arası otobüs bileti olduğu kaydedildi. 

Citroen'den şubat ayında faizsiz ve uygun faizli kredi teklifi!

Citroen, yeni araç almak isteyenler için şubat ayında özel kredi imkanları sunduğunu açıkladı. 

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, yapımı biten afet konutlarından 6 bin 100'ü şubat ayında hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

Tarım ÜFE Haziran ayında aylık yüzde 4,04, yıllık yüzde 57,93 yükseldi!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,04, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre de yüzde 57,93 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Tarım ÜFE Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,32 azalırken yıllık yüzde 71,52 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,32 gerilerken geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 71,52 arttı.

ABD'de üretici enflasyonu Nisan ayında beklentilerin altında geldi!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,3 artarak piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,2 azaldı ve yaklaşık 6 milyar 11 milyon metreküp oldu.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

İngiltere'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 5,5 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının Şubat ayında yıllık bazda yüzde 5,5 arttığı ve ortalama konut fiyatının 288 bin sterline yükseldiği belirtildi.

Yİ-ÜFE Şubat ayında ne kadar azaldı Haberi

Yİ-ÜFE Şubat ayında ne kadar azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında tüketici fiyatları yüzde 7,97, yurtiçi üretici fiyatları yüzde 5,61 artış gösterdi. TÜFE şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,02 düşerken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,78 yükseldi. Yİ-ÜFE ise bir önceki aya göre 0,2 azalırken, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 4,47 arttı. 


Beklentiler 

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, şubat ayında TÜFE'nin yüzde 0,33 artmasını öngörmüştü. Ekonomistlerin şubat ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 0,80 ve en düşük yüzde -0,30 aralığında yer almıştı. 

Bu arada, TÜFE ocakta yüzde 1,82, Yİ-ÜFE yüzde 0,55 artmıştı. Yıllık enflasyon ise söz konusu ayda tüketici fiyatlarında yüzde 9,58, Yİ-ÜFE'de yüzde 5,94 olarak...