27 / 11 / 2024

yıkılan binaların molozları ne yapılıyor

yıkılan binaların molozları ne yapılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye şirketleri İSTON ve İSTAÇ AŞ'nin yürüttükleri çalışma ile kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların molozlarından parke, kaldırım taşı, hazır beton üretiliyor

Yapı denetim sisteminde, denetçileri müteahhitler seçerse deprem güvenliği açısından büyük risk olur! 

Yapı denetim sisteminde, düzgün işleyen otomatik atama sisteminden vazgeçilmesinin deprem güvenliği çerçevesinde büyük risk oluşturduğuna dikkat çeken Nazmi Şahin, 6 Şubat depreminde yıkılan binaların büyük bölümünün zorunlu denetim öncesi ruhsat alan yapılardan oluştuğunun altını çizdi. İşte detayl

Durduğu yerde yıkılan binalar İstanbul depreminin fragmanı! Bir an önce harekete geçilmeli!

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, durduğu yerde yıkılan binaların İstanbul depreminin fragmanı olduğuna dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

Deprem bölgesi için şok karar! Yıkılamayan binaların davalarındaki süreçler hızlandırılacak

Deprem bölgesinde, yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili kanun teklifinde yer alan düzenleme ile süreç hızlandırılacak.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi...

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

İTÜ’den çarpıcı deprem raporu: En belirgin yıkım nedenlerini tek tek açıkladılar!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin bir ön inceleme raporu hazırladı. Hazırlanan raporda yıkılan binaların enkaz haline gelmesinde birçok parametrenin etkin olduğu belirtilerek en belirgin yıkım nedenleri olarak görülen maddeler de sıralandı.

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

Maraş depreminde yıkılan binaların yarısı 2001’den sonra yapıldı! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ‘depreme dayanıklı’ denilerek satılan milyonluk yeni binalar yıkıldı. İşte ayrıntılar...

yıkılan binaların molozları ne yapılıyor Haberi

yıkılan binaların molozları ne yapılıyor

İstanbul'da yürütülen kentsel dönüşüm sırasında ortaya çıkan molozlar, geri dönüşüme tabi tutularak yeniden kullanıma kazandırılıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Değerlendirilmesi Projesi" kapsamında çalışmalar yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geri dönüşüm ve çöp depolama şirketi İSTAÇ AŞ ile beton malzemeden şehir mobilyaları üreten şirketi İSTON AŞ, beton atıklarından altyapı malzemeleri üretmeye başladı.


İSTAÇ'ın Arnavutköy Bolluca'daki kentsel dönüşüm atıkları depolama ve ayıklama tesislerinde, beton atıkların ayrıştırılması işlemi gerçekleştiriyor.


Bu işlemin ardından çıkan yeniden kullanılabilir beton malzeme, İSTON tarafından işlenerek, kaldırım, parke taşı, hazır beton, betonarme boru ve bordür taşı haline...